01 / 05 / 2024

Kirazlı Köprü Barajı

Kirazlı Köprü Barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşköprü'deki Kırık Barajı inşaatı TBMM'de!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde inşaatı devam eden Kırık Barajı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Tunceli halat köprü ihalesi Temmuz sonunda!

Tunceli Peri Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Pembelik Barajı'nın köprüleri sular altında bırakması nedeniyle bazı mezralarda yaşayan insanlar mahsur kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bu mezralara çelik halat köprü yapılması için gazeteye ilan verdi.

Kirazlı Köprü Barajı Haberi

Kirazlı Köprü Barajı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bartın'da inşa edilen Kirazlı Köprü Barajı'nda çalışmalar devam ediyor.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökırmak Çayı üzerinde inşa edilen, temelden yüksekliği 72,5 metre olan Kirazlı Köprü Barajı, sulama ve enerji maksatlı tesis ediliyor.


Yüzde 47 seviyesine ulaşan projeyle, yaklaşık 31 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Baraj, 66,19 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip olacak.


Baraj hizmete alındığında 12,3 megavat kurulu gücündeki santralle yılda 41 milyon kilovatsaat enerji üretilecek.


- Milli ekonomiye yaklaşık 25 milyon lira katkı


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kirazlı Köprü Barajı'nda çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.


Eroğlu, "Barajla bölgedeki zirai arazileri ve ürünleri taşkın zararlarından koruyacağız. Suyu toprakla da buluşturduğumuzda dekar başına 301 liralık gelir...