16 / 05 / 2024

Kırklareli imar durumu

Kırklareli imar durumu

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı. Kırklareli'de Kırklareli Belediye Başkanlığı, TMMOB ve de Kırklareli Kent Konseyi tarafından " Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları " adlı panel düzenlendi.

İmar durumu harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki 2021 imar harçları ne kadar? İşte imar durumu harcı 2021...

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

Kırklareli'nde imar barışı toplantısı yapıldı!

Kırklareli Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce Lüleburgaz ilçesinde mahalle ve köy muhtarları "İmar Barışı" hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Eyüp Defterdarlık Mahallesi'ndeki bir alanın imar durumu TBMM'de!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde Defterdarlık Mahallesi'nde bulunan Abdülvedüt türbesinin bulunduğu alanın imar durumu TBMM'de konu oldu. İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kırklareli Akalar Mahallesi'nin imar planına tepki!

Kırklareli Akalar Mahallesi Balkan Caddesi üzerinde ikamet eden mahalleliler, taşınmazlarının artık şehir imar planının içine dâhil edilmesini istiyor.

Kağıthane'de 2015'te 3.512 yazılı imar durumu hazırlandı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç müdürlük ziyaretleri kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğünü ziyaret etti, toplantıda, 2015 yılı içinde toplam 3512 adet yazılı imar durumu hazırlandığı belirtildi.

Sit alanlarının imar durumu nedir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Bir alanın koruma kurulunca sit olarak ilan edilmesi, bu alandaki imar planı uygulanmasını durduruyor. Peki, sit alanlarının imar durumu nedir?

Prefabrik konteyner için imar durumu nedir?

Konteyner; fabrikalarda üretilen modüler yapılar oluyor. Kanunen konteyner yapılar müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Peki, prefabrik konteyner için imar durumu nedir?

Kırklareli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

20 Mayıs 2015 tarihinde askıya çıkarılan 1/25.000 ölçekli Kırklareli çevre düzeni planı değişikliği ve plan değişiklik raporu 19 Haziran 2015 tarihinde askıdan inecek.

Kırklareli'nde kesimhane ve entegre et ürünleri tesisi toplantısı 28 Mayıs'ta!

SS Yıldırım Et ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Kırklareli'nde Kesimhane Kapasite Artışı ve Entegre Et Ürünleri Üretim Tesisi Projesi için 28 Mayıs'ta 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Kırklareli Kollektor Hattı projesinde imzalar atıldı!

Kırklareli Belediye Başkanlığı'nın Lider partner Ruen Belediyesi'nin Proje Partneri olduğu " Kollektor Hattı Projesinin " yapım işi için imzalar atıldı.

Kırklareli'de 3 milyon TL'ye satılık gayrimenkul

Kırklareli İli Merkez'de yer alan 5 katlı bina Kırklareli İcra Dairesi tarafından 26 Haziran 2015 günü saat 12:00 ile 12:10 arasında ihale ediliyor.

Online imar durumu sorgulama!

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. İmar durumu online olarak sorgulanabilir mi? İşte, online imar durumu sorgulama!

Kırklareli imar durumu Haberi

Kırklareli imar durumu

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Kırklareli'nin birçok sorunu masaya yatırıldı. 

Panelin açılış konuşmasını Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan yaptı. TMMOB'nin kuruluşu hakkında bilgiler veren Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan, o günün koşullarında TMMOB'un ilk genel kurulunun 1954 yılında yapıldığını kaydetti. Konuşmasının devamında Erol Özkan:" Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bundan 60 yıl önce 1954 yılında çıkarılan 6235 sayılı yasaya göre kurulan bir meslek örgütüdür. O günün koşullarında ilk Genel Kurulu'nu 18-22 Ekim 1954 yılında yaparak Türkiye'deki Mühendis ve Mimarların örgütlenmesi yolunda resmi anlamda ilk adım atıldı. Bütünlük anlamında diyorum çünkü daha Osmanlılardan bu yana Mühendis ve Mimarların değiş adlar değişik isimler...