30 / 04 / 2024

kırklareli imar planı

kırklareli imar planı

Kırklareli'ndeki Elmalı Köyü yapılaşma tehdidi altında. Bölge sakinleri dava açarak yapılaşmayı durdurdu. 

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı!

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı. Kırklareli'de Kırklareli Belediye Başkanlığı, TMMOB ve de Kırklareli Kent Konseyi tarafından " Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları " adlı panel düzenlendi.

Kırklareli'nin imar sorunları tartışıldı!

31 Ekim 2014 Cuma Günü saat 13.00'da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, Kırklareli'nin birçok sorunu masaya yatırıldı. Açılış konuşmasını TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erol Özkan yaptı.

Kırklareli Vize'de imar planları değişiyor!

Kırklareli'ye bağlı Vize Belediyesi, 1986 yılından bu yana kullanılan imar planlarını yeniliyor. Yenilenen imar planı ile hızla artan nüfus ihtiyacını karşılayan, alan ve nüfus yönünden belli bir düzeye erişmiş ve daha yaşanılabilir bir kent olgusu oluştu

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

MÜSİAD'ın Bakırköy'deki arazisinin imar planı süreci durduruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı 30 seneliğine MÜSİAD'ın olan İstanbul Bakırköy'de yer alan yaklaşık olarak 15 dönümlük arazinin imar planında değişikliğe gitti.

Antalya Kırcami imar planı evet oyu aldı!

Antalya Kırcami'nin imar planı için oylama yapıldı. Muratpaşa Belediyesi’nin imar plan çalışmaları için yaptığı referandumda 4 bin 527 ‘Evet’, 692 ‘Hayır’ oyu çıktı. 

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti! 

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

Kırcami imar planı iptal edildi!

Antalya’da 30 yıl sonra sorunu çözülen Kırcami imar planı, Şehir Plancıları Odası’nın itirazı üzerine iptal edildi. Hayali suya düşen 15 bin mülk sahibi alınan karara isyan etti.

Muhittin Böcek: Kırsala imar planı gelecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın planlı bir kent olacağını dile getirerek, "Kırsala imar gelecek, sosyal hayat gelişecek" dedi.

Eyüpsultan Işıklar- İhsaniye Köyleri imar planı askıda!

Eyüpsultan ilçesi, Işıklar - İhsaniye Köyleri Nazım İmar Planı'nda 18. Madde uygulama sınırına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Antalya Kırcami imar planının afişleri tahrip edildi!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’ndeki bilgilendirme panoları ve Kırcami bölgesine asılan ve ‘Kırcami İmar Planı’ afişleri tahrip edildi.

Şile Bıçkıdere Mezarlık alanı imar planı askıda!

Şile İlçesi'ne bağlı Bıçkıdere Mahallesi, Mezarlık alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ankara Beypazarı'nda imar planı değişikliğine ret!

Ankara Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’ndeki 6.57 hektarlık alandaki imar planı değişikliği Meclis'te reddedildi.

Kartal Yakacık Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi, (Eski: 7330) 12357 ada, 8 ve 9 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Kartal Yakacık Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal İlçesi, Yakacık Mahallesi'ndeki bazı alanlara ilişkin imar planı askıya çıkarıldı..

kırklareli imar planı Haberi

kırklareli imar planı

Yamaç paraşütüyle gündeme gelen Kırklareli Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık Köyü yapılaşma tehdidi altında. Kırklareli İl genel Meclisi kararıyla yaklaşık 60 dönüm arazi turizm alanı olarak ilan edilmişti. Bu araziler 3 ay sonra parsellenerek konut yapılabilir hale getirildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre, Elmacık Köyü'ndeki 60 dönümlük tarım arazileri 2018 yılında Kırklareli İl Genel Meclisi kararıyla turizm ve pansiyon alanına çevrildi. Daha sonra bu arazi parsellenerek 76'ya bölündü ve konut yapılabilir hale getirildi. 

Dönemin meclis üyeleri Sibel Çınar ve Gürcan Kırım dava açtılar. Üyeler dilekçesinde alanın parsellenerek satılacağını ve konut yapımına yol açacağını belirterek böylece turizm amaçlı kullanımına imkân kalmayacağının altını çizdi. Edirne İdare Mahkemesi’nde görülen davaya bilirkişi raporu da girdi. Bilirkişi raporunda özetle dere yatağının korunmasına yönelik kararlara aykırı parselleme...