01 / 05 / 2024

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi son durum

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi son durum

Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan Kent Kültür Evi Projesi’nin inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Kırklareli’nde sağlık kompleksi inşa ediliyor!

Kırklareli Valiliği, kent genelinde sağlık kompleksi inşası için çalışmalara başladı.

Kırklareli Kent Evi'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kırklareli Yayla mahallesinde 20 Nisan 2015 tarihinde restorasyon çalışmalarına başlanan ve bitiş tarihi 4 Ağustos 2016 olarak belirlenen Kent Evi'nin restorasyonu hala bitmedi.

Kırklareli'nde Mayıs ayında 622 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayı konut satım verilerini açıkladı. TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bu ay içinde Kırklareli'nde 622 konut satıldı.

Kırklareli Kıyıköy'deki kaçak yapılar yıkıldı!

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde SİT alanında ruhsatsız ve kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yapı sahipleri ile görevliler arasında çıkan tartışma jandarma ekiplerince önlendi.

Kırklareli'nin ulaşım sorunu mecliste!

Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli'nin ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gündoğdu sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Kırklareli’ne Atatürk Evi inşa edilecek!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, kentin çehresini değiştirecek projelerini anlatmayı sürdürüyor. Kesimoğlu’nun Kırklareli’ne kazandıracağı projeleden birisi de Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını yaptırmak.

Mehmet Kesimoğlu: Kırklareli Otogarı taşınacak!

Kakava Ateşi’nin yandığı Kırklareli’nin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Yurt Gazetesi yazarı olan Ersu Hızır ile söyleşi gerçekleştirdi. Kesimoğlu, kentin acil ihtiyacı olan projelerini anlattı.

Kızılay Kırklareli'de akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisi yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Kırklareli Kavaklı'da yap - işlet - devret yöntemi ile akaryakıt istasyonu ve dinlenme tesisi yaptırılacak. Firmaların ihale zarflarını en geç 21 Haziran 2016 günü teslim edilmesi gerekiyor.

Türkiye’deki konut satışlarının yüzde 0,6’sı Kırklareli’nde gerçekleşti!

TÜİK verilerine göre, Nisan ayında satılan 630 konut ile Kırklareli, Türkiye’de en çok konut satışı yapılan iller arasında 33’üncü sırada yer aldı. Verilere göre Türkiye’deki toplam konut satışlarının yüzde 0,6’sı Kırklareli’nde gerçekleşti.

Kırklareli Merkez'de 12.5 milyon TL'ye satılık otel!

Kırklareli Belediye Başkanlığı, Kırklareli İli Merkez İlçesi'nde yer alan oteli satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 12 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Edirne-Kırklareli Havaalanı mecliste konu oldu!

Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Edirne-Kırklareli Havaalanı Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bircan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti..

Kırklareli Şehit Er Şevket Topal Belde Evi açıldı!

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinde belediye tarafından yaptırılan Şehit Er Şevket Topal Belde Evi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kırklareli Babaeski'de 3.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Babaeski Belediye Başkanlığı, Kırklareli İli, Babaeski İlçesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi son durum Haberi

Kırklareli Yayla Kent Kültür Evi Projesi son durum

Kırklareli Yayla mahallesi Lale sokakta bulunan ve 18. Yüzyıla ait binanın Rolöve, Restitüsyon ve Restorasyon yapım işi çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.


Proje hakkında bilgiler veren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’ne Etnografik, Folklorik ve Tarihi Temaları’nın işlendiği, sergilendiği halka açık bir Kent Müzesi kazandıracaklarını belirterek, bunun yanı sıra binanın içerisinde hayata geçirecekleri 40 kişilik konferans salonu ile toplantı, seminer, söyleşi, dinleti ve benzeri etkinliklerinde düzenlenebileceğini aktardı. Kesimoğlu, şunları söyledi:

“Bu proje ile ilimizde kültür turizminin gelişmesi ve canlandırılmasına, şehrimizin turizm kapasitesinin arttırılmasını amaçlıyoruz. Kent Kültür Evimiz de yer alacak objeler ile hem yerli hem de yabancı turistlere şehrimizin tarihi kültürel özelliklerini yansıtarak, geçmişten günümüze kalan eserlerle de genç nesilde tarih bilinci oluşmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”


Çalışmaların devam ettiği Kent Kültür Evi içerisinde...