02 / 05 / 2024

kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır

kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır

Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzük kapsamında yer alan esaslara göre kırsal yerleşim alanlarında kadastral sınırların toplulaştırması nasıl yapılır? Tüzüğe göre, kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Emekli maaş zammı asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası hükümetten bomba adım

Hükümet milyonları ilgilendiren ekonomik düzenlemeleri Temmuz ayında yapacak. Emekli maaş zammı, asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi gündemin en önemli konuları. Hükümetin akabinde köklü bir değişime gideceği iddia edildi.

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kırsal mahalle düzenlemesinde son durum ne?

“Kırsal mahalle” adı ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetle uğraşılan eski köyleri ve beldeleri niteliyor. Kırsal mahalle kanununda yapılan değişiklik ile kırsal mahalle olacak yerleşim alanlarında yaşayanlara muafiyetler ve indirimler yapıldı. Peki uygulamada son durum ne?

Kırsal mahalle düzenlemesinin avantajları neler?

Büyükşehir Belediyesi statüsüne sahip 30 ildeki 16 bin 220 köy ve 1053 belde mahalle oldu. Peki nedir kırsal mahalle? İşte detaylar...

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Büyükşehirlerdeki köyler kırsal mahalle oluyor!

Büyükşehirlerdeki köyler, kırsal mahalle oluyor. Köy statüsü yeniden değiştiriliyor. Peki yeni düzenleme neler getiriyor?

kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır Haberi

kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır

Kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır?

Büyük ovaların belirlenmesi ve korunması, köy gelişimi, kırsal alan düzenlemesi ve arazi toplulaştırması ile ilgili hususları kapsayan Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzük kapsamında, "Kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır?" sorusunun yanıtına ilişkin esaslara yer veriliyor.


Kırsal alan düzenlemesi; Kırsal yerleşim birimlerinin yaşam ve çevre koşullarının iyileştirilmesi amacı ile yerleşim yerinin ve tarımsal üretim yapılan arazinin toprak koruma, ıslah, sulama gibi köy gelişimi için tüm altyapı hizmetlerinin ve yerleşim birimlerine ait kadastral sınırların toplulaştırma amacına uygun olarak planlanması ve uygulanması olarak tanımlanıyor.


Kırsal alan düzenlemesi nasıl yapılır?           

MADDE 15 – (1) Proje idareleri veya kurulların talebi üzerine Bakanlığın uygun görüşü alınarak proje idareleri kırsal alan düzenlemesi yapar veya yaptırır.

                

(2)...