19 / 05 / 2024

kırsal kesim turizm ne durumda

kırsal kesim turizm ne durumda

TKDK, yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri yatırım yapmaya davet etiğini söyleyen TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, "Gerekli altyapı oluşturulursa* kırsala hem ülke içinden hem de dış ülkelerden milyonlarca kişi çekilebilir" dedi.

Bodrum’da kırsal turizm için imar düzenlemeleri yapılacak!

Bodrum’da bu yıl ilki gerçekleşen Tarımsal Kalkınma Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi yayınlandı. 28 maddeden oluşan çalıştay sonuç bildirgesinde kırsal turizmde çalışmalar yapılacak.

Başak-Tur Personel Taşımacılık İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Dış Tic.Ltd.Şti Beşiktaş Şubesi açıldı!

Başak-Tur Personel Taşımacılık İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ve Dış Tic.Ltd.Şti Beşiktaş Şubesi bugün 700 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Kılıç Suit Turizm Otelcilik Otomotiv İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıç Suit Turizm Otelcilik Otomotiv İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Kılıç tarafından kuruldu. 

İlber Ortaylı'dan 'kırsal bölgelere yerleşin' önerisi!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Yuva kurduğunuzda, çocuk büyüteceğiniz zaman büyük şehirlerde oturmayacak şekilde hayatınızı planlamanızı tavsiye ediyorum. Uygun küçük şehirlerde oturmak ve çalışmak için kırsal bölgelere yerleşin" diye konuştu.

Agola Danışmanlık Gıda Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kandes Travel Turizm Seyahat Acentesi Şubesi açıldı!

Agola Danışmanlık Gıda Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kandes Travel Turizm Seyahat Acentesi Şubesi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Nergiz Yapı Danışmanlık İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nergiz Yapı Danışmanlık İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Yeşim Nergiz tarafından kuruldu. 

Kırerkoç Seyahat Turizm Organizasyonu Tekstil Ve Dış Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Kırerkoç Seyahat Turizm Organizasyonu Tekstil Ve Dış Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Küçükçekmece'de 40 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Kırsal turizme 174 milyon lira hibe!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, kırsal turizm alanında yatırımcılara 174 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Desteklenen projeler kapsamında butik otel, restoran, kafe, kamp yerleri ve rekreasyon alanları gibi yatırımlar bulunuyor.

Balıkesir'de kırsal kesimlerdeki eski okul binalarının akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir'in kırsal mahallelerinde bulunan eski okul binalarının sosyal tesise dönüştürülmesi önerisini meclis gündemine taşıdı...

Blue Marmara Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Blue Marmara Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Semih Katlanç ve Abderrahmane Benrahou ortaklığında kuruldu. 

Şehirlerin aynılaşması, kırsal alanların yok oluşu önlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye Mekansal Strateji Planı, şehirlerimizin aynılaşmasına, kırsal alanlarımızın yok oluşuna karşı geliştirdiğimiz bir aksiyon planıdır. " dedi..

Parma Kıymetli Madenler Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Parma Kıymetli Madenler Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün 5 bin TL sermaye bedeli kuruldu. 

Sofina İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sofina İnşaat Mimarlık Mühendislik Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Saadet Öztürk tarafından kuruldu.

kırsal kesim turizm ne durumda Haberi

kırsal kesim turizm ne durumda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yüzde 50 hibe desteğiyle kırsal turizmcileri yatırım yapmaya çağırdığını, kalkınma ajanslarının da bu kapsamdaki projelere destek verdiğini bildirdi. 


Bayraktar, yazılı açıklamasında, kırsal turizmin, dünyada giderek ön plana çıktığını, kırsalda tarım dışı istihdam ve gelir sağlanmasında önemli olduğunu ifade etti. Özellikle Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerin kırsal turizmden büyük kar sağladığını vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti: .v "Bu potansiyel Türkiye'de var. 

Zaten milyonlarca kişi yaz aylarında köylerine, kasabalarına gidiyor ve kırsala hayat veriyor. O bölgelerde ekonomik faaliyet büyük şehirlerden gelen yazlıkçılar sayesinde sürüyor. Gerekli altyapı oluşturulursa, kırsala hem ülke içinden hem de dış ülkelerden milyonlarca kişi çekilebilir. Dingin bir ortamda huzurlu bir tatil imkanı...