02 / 05 / 2024

Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu

Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarlarından İhsan Aydın bugün köşesinde "Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu nasıl çözülecek?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Allworks Mimarlık Hizmetleri Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Allworks Mimarlık Hizmetleri Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Üstdağ tarafından kuruldu.

A Class Mimarlık İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A Class Mimarlık İnşaat Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ergen tarafından kuruldu.

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilatlar mecliste!

Aydın'da son 5 yılda Bakanlık tarafından yapılan tadilat, dekorasyon ve çevre düzenlemeleri harcamaları ile orman alanı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeşiltaş Mimarlık İnşaat Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşiltaş Mimarlık İnşaat Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Yeşiltaş tarafından kuruldu.

Köprü Global Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Köprü Global Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Habil Yazıcı tarafından kuruldu.

Sars Metal Döküm Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sars Metal Döküm Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Arslan tarafından kuruldu.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Strateji Emlak Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Strateji Emlak Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Tugay Çetin tarafından kuruldu.

Külçe Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Külçe Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Merve Külahlı tarafından kuruldu.

Diken Mimarlık Mühendislik Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Diken Mimarlık Mühendislik Yapı Malzemeleri İnşaat Taahhüt Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cemal Diken tarafından kuruldu.

Uğur Mimarlık İnşaat Yapı Dekorasyon Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uğur Mimarlık İnşaat Yapı Dekorasyon Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermeye bedeli ile Rasim Derince tarafından kuruldu.

Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu Haberi

Kırsaldaki ruhsatlı yapı sorunu

6360 sayılı Bütünşehir Yasası çıktı çıkmasına ama sonrasında eksikleri giderici adımlar hızlı atılmıyor.

Bu yüzden yasanın aksayan yönleri kırsalda büyük sıkıntılara neden oluyor.


6360 sayılı Bütünşehir Yasası sonrası köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerde ruhsat almadan inşaat yapmak mümkün değil.


Eskiden İl Özel İdaresi’nin sorumluluğu altındaki yerleşimlerde ücretsiz tip projeler verilerek sorun yaşanmıyordu.


Büyükşehir sınırlarına katılan 10 ilçenin büyük bölümünde bu sıkıntı şimdi aşılamıyor.

Arada ise belediye başkanları kalıyor.


Vatandaş ile karşı karşıya gelen belediye başkanları, imar planı olmayan mahallelerde vatandaşlardan gelen yeni yapı ve onarım taleplerine olumlu yanıt veremiyorlar.


Sorunu halletmek için geçtiğimiz aylarda, yörenin Bursa’daki en büyük sivil toplum örgütlerinden olan Dağ-Der’in Yerel Yönetimler Komisyonu detaylı bir çalışma yaptı.


Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yöre doğumlu bürokratların hazırladığı...