01 / 05 / 2024

Kırşehir doğal taş sektörü

Kırşehir doğal taş sektörü

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Türkiye'deki doğal taş rezervinin yüzde 4,3'üne sahip olan Kırşehir'de yatırımları arttırarak bu sektörde Afyonkarahisar ve Muğla yakalamayı hedeflediklerini söyledi....

Kırşehir doğal taş sektör analizi yapılacak!

AHİKA'ya unulan "Kırşehir Doğal Taş Sektör Analizi ve Yatırım İmkanları Raporunun Hazırlanması Projesi" kabul edildi. Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırladığı projenin, kentte maden tesisi kurmak isteyen yatırımcılara ışık tutacağı bildirildi...

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Coşkun tarafından kuruldu.

Çin ve ABD inşaat sektörü doğal taş ihracatını etkiliyor!

İMİB Başkanı Kahyaoğlu Çin ve ABD'de inşaat sektörünün hızlanmasının özellikle doğal taş ihracatını artırıcı bir etki yaptığını bildirdi.

TOKİ Kırşehir Boztepe 122 tarımköy konut ihalesi 21 Ağustos'ta!

TOKİ Kırşehir Boztepe 122 adet tarımköy konutu, 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet büfe inşaat ihalesi 21 Ağustos'ta yapılacak.

Katar'daki inşaatlar için Türkiye'den doğal taş alınacak!

2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında Katar'daki büyük inşaat projeleri yürüten firmalar, doğal taş alımı için İzmir'e gelecek.

Kırşehir'de cephe iyileştirme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kırşehir BelediyesiCacabey Meydanı ve çevresi, Lise Caddesi, Ankara Caddesi ve Terme Caddesi'ndeki binalarda cephe iyileştirme çalışması başlattı.

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3.Etap'ta kazı çalışması başladı!

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan TOKİ 3. Etap'ta temel kazı işlemi start aldı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, projeyle ilgili bilgi verdi.

Kırşehir OSB'ye cami inşa ediliyor!

Kırşehir OSB'de yapımı planlanan caminin temeli atıldı.Kırşehir Valisi Necati Şentürk, cami yaptırmanın ecdada yakışan en doğal davranışlardan biri olduğunu dedi.

Kırşehir'de Ocak'ta 273 konut satıldı!

2016'nın Ocak ayına göre konut satışlarında artışın olduğu Kırşehir'de bir ayda 273 konut satışı gerçekleşti...

Kırşehir'deki Ahi Çarşısı koruma altına alınmalı!

Kırşehir'deki Ahi Çarşısı, Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi içerisinde bulunuyor.Arkeolog Mehmet Göktürk, Kırşehir'deki çarşının ilk modern alış-veriş merkezi olduğunu söyledi.

Kırşehir Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi yıkıldı!

Kırşehir'deki Eski Doğum ve Çocuk Bakım Evi Hastanesi binasında yıkım çalışmaları başladı. 2011 yılında boşaltılan bina Aile Hekimliği ve Sağlık Ocağı olarak kullanılıyordu.

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular bugün son!

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular için bugün son gün. 23 Aralık'ta başlayan talepler alımı bugün bitiyor.

Kırşehir Fatma Muzaffer Mermer Kız Meslek Lisesi yıkılıyor!

Kırşehir Belediyesi tarafından projelendirilen TOBB, TESK ve TESKOMB' un katkıları ile inşaat çalışmaları devam eden Cumhuriyet tarihinin ilk külliyesi olacak Ahi Evran Külliyesi 2. etap çalışmaları sürüyor.

TOKİ'den Kırşehir'e 1.126 yeni konut geliyor!

Kırşehir İli, Merkez İlçesi, Kayabaşı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1126 Adet Konut , 1 Adet Aile Sosyal Tesisi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlenmesi İşi ihalesi 29 Aralık'ta gerçekleşecek.

Kırşehir doğal taş sektörü Haberi

Kırşehir doğal taş sektörü

Ekicioğlu, odalarınca hazırlanan "Kırşehir Doğal Taş Sektörü Analiz ve Yatırım İmkanları Raporunun Hazırlanması Projesi"nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Ahiler Kalkınma Ajansının desteklediği proje ile Kırşehir'in doğal taş potansiyelini ortaya çıkararak, yatırım imkanlarını iş adamlarına sunmayı planladıklarını belirtti.


Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümündeki akademik personelin de projede görev alacağını ifade eden Ekicioğlu, "Hedefimiz, hazırlanacak fizibilite ve sektör raporuyla yeni maden tesislerinin kurulmasının önünü açmak. Yatırımın teşvik edilmesini sağlamayı ve madencilik sektörü için ticari faaliyetlerin farkındalığını ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Çevreye duyarlı bir madencilik yapılması konusunda titiz davranmak istiyoruz" diye konuştu.


Ekicioğlu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye'nin 3 milyar metreküplük işletilebilir doğal taş rezervi olduğuna işaret ederek, Kırşehir'in, Muğla ve Afyonkarahisar kadar rezerve sahip...