05 / 05 / 2024

Kırşehir Müzesi nerede

Kırşehir Müzesi nerede

1936 yılında yapımına başlanan ve 1975 yılında Kırşehir Valiliği tarafından ‘Tarihi eserlerin korunması’ adına oluşturulan ‘Eski Eserler Koruma’ komisyonu tarafından tesis edilen müze, Kırşehir Müzesi adı ile yeniden inşa edilecek..

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı kura çekiminde son dakika! Kırşehir TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı mı?

TOKİ Kırşehir Çiçekdağı kura çekilişi ile ilgili detaylar projeye başvuru yapanlar tarafından merak ediliyor. Peki Kırşehir TOKİ 2+1 ve 3+1 kura sonuçları açıklandı mı?

5 soruda TOKİ Kırşehir Sosyal Konut Projesi 2022! Kırşehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Kırşehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırşehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı! İşte Kırşehir TOKİ evlerinde merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları.

TOKİ'den Kırşehir'e 205 konutluk yeni proje müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kırşehir Çiçekdağı'nda 205 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu projenin ihalesi yarın yapılacak.

Kırşehir Mucur'a millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Yenice Mahallesi Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Kırşehir Mucur Millet Bahçesi ihalesi 11 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kırşehir Mucur Millet Bahçesi ihalesini 11 Kasım 2021 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirecek.

Ankara ve Kırşehir için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ve Kırşehir illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Kırşehir Kaman'da kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31528 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Kırşehir Kaman'da yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Kırşehir'deki Aşıkpaşa Tabiat Parkı Belediyeye devredilecek mi?

31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 10 Milyon TL'den fazla harcama yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne devredilmedi. 10 milyonluk park ortada kaldı...

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Kırşehir İl Özel İdaresi’nden 24 hobi ev için yıkım kararı!

Kırşehir’de İl Özel İdare bölgesinde bulunan 24 hobi ev için İl Özel İdaresi yıkım kararı aldı ve ev sahiplerine kendilerinin yıkımlarını söyledi. Ev sahipleri arazide daha önce herhangi bir tarım veya dikim yapamadıklarını dile getirerek İl Özel İdare’nin bu kararına isyan ettiler.

Kırşehir'de 27.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Kırşehir İcra Dairesi Müdürlüğü, Kırşehir ili, Merkez ilçesi, Çayağzı Köyü, 113 ada 5, 6, 7, 8 parseller, 112 ada 4, 5 parsellerde yer alan fabrika binası ve arsasını toplam 27 milyon 122 bin 968 TL'ye icradan satıyor...

Kırşehir Belediyesi tarım arazisine yapılan villaları affetmedi!

Kırşehir’de İmar Barışı yasasından yararlanmak  için tarım arazilerine konut yapan kooperatifler, Kırşehir Belediyesi tarafından ceza yazılıp mühürlendi.

Kırşehir Müzesi nerede Haberi

Kırşehir Müzesi nerede

Tarihi ve kültürel gelişimleri ile 1936 yılında yapımına başlanan ve 1975 yılında Kırşehir Valiliği tarafından ‘Tarihi eserlerin korunması’ adına oluşturulan ‘Eski Eserler Koruma’ komisyonu tarafından tesis edilen müze, Kırşehir Müzesi adı ile yeniden inşa edilecek. 


Kırşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Cumhuriyet Tarihi’nin ilk külliye projesi olan ‘Ahi Külliyesi Projesi’nin başlamasının ardından mevcut müze yerinin yıkımı gündeme alınırken Kültür ve Turizm Müdürlüğü binası 14 bin metrekare alan üzerine yeniden inşa edilecek.


KIRŞEHİR MÜZESİ’NDE 8 BİN ESER MEVCUT

Kırşehir’de 8 bin eserin olduğunu ancak bu eserlerden 600 adetinin sergilendiğini söyleyen Kırşehir Müze Müdürü Adnan Güçlü, “Müze projesi, Kültür Bakanlığı Döner Sermaye işletme Müdürlüğü tarafından hazırlatılan proje ile onay aldı. 2015 yılı yatırım programına yeni proje gündeme alınır alınmaz plan ve yapım işi ihalesi yapılacak.


Onaylı proje...