07 / 05 / 2024

kış mevsiminde mantolama yapmak

kış mevsiminde mantolama yapmak

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama uygulaması ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?

Ventoso Fön Makinesi Hepsi Burada'da çok ucuza! İşte 10 Haziran 2023 fiyat listesi

Banyo sonrası özellikleri kış mevsiminde saçlarımızı kurutmamıza yardımcı olan saç kurutma makineleri uygun fiyata Hepsi Burada'da Ventoso V5 2500 W Profesyonel Fön Makinesi fiyatı ve özelliği için haberimizi okumaya devam edin.

O belediyeden müjdeli haber geldi! Nakit desteği devam edecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kış mevsimi bitmeden, destek alan bütün vatandaşların Kış Destek demelerinden yararlanmaya devam edebileceklerini duyurdu. Kış mevsiminde destek alan, ihtiyaç sahipleri bu haberi mutlaka okuyun.

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.

İTO Başkanı Şekip Avdagiç'ten buz tutturan iddia: Kış mevsiminde yakıt ve gaz bulabilecek miyiz?

Küresel piyasada artan emtia fiyatları nedeniyle yakıt ve gaz sorununu gündeme getirdi. Kış mevsimi geldiğinde akaryakıt ve gaz tedariğinde yaşanabilecek sıkıntılara İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,dikkat çekti.

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Batman'da modern binalar inşa ediliyor!

Kış mevsiminde inşaat yapımının hız kesmediği Batman’da, Gap mahallesindeki eski besi çiftliklerinin yerinde modern apartmanlar yükseliyor.

Ata Corner Lüleburgaz'ın cephe mantolama işlerini Çelebi Grafik İnşaat yapacak!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kırklareli  ili Lüleburgaz ilçesinde yer alan Ata Corner Lüleburgaz projesinin cephe mantolama işleri 315 bin TL + KDV ile Çelebi Grafik İnşaat'a yaptırılacak...

Melikgazi Emniyet Hizmet Binası tamamlanıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 11 Ağustos 2017 günü temeli atılan Gesi Fatih Mahallesindeki emniyet hizmet binasının tüm hızla devam ettiğini ve hava kış mevsiminde dahi inşaatın tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Ordu Çambaşı Kayak Merkezi bu kış açılıyor!

Denizde havalimanına en yakın kayak merkezi "Ordu Çambaşı Kayak Merkezi" bu kış mevsiminde açılıyor..

Kale Mantolama binaları koruma altına alıyor!

Kale Mantolama, 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alıyor. Tüketicileri yaz-kış konforlu bir yaşam standardına kavuşturuyor.

Muhsin Gedikkaya: Yaz aylarında konut sektörü canlanacak!

Emlakçı Muhsin Gedikkaya, kış mevsiminde konut satışlarının durgun olduğunu ifade ederek, yaz aylarında sektörün hareketleneceğinden umutlu olduklarına dikkat çekti.

Bafra Hacınabi Mahallesi’ne sıcak asfalt!

Yaz mevsimi ile birlikte ilçenin çeşitli mahallelerinde sürdürülen asfalt ve kaldırım çalışmaları içinde bulunulan kış mevsiminde iyi giden hava şartları da fırsata çevrilerek sürüyor.

Kale Mantolama'dan avantajlı ısı yalıtımı!

Kale Mantolama, kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

kış mevsiminde mantolama yapmak Haberi

kış mevsiminde mantolama yapmak

Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor.


Binaya mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Mantolama m2 fiyatı 30 ile 50 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu fiyatlar kullanılan malzemeye, kullanılacak yapıya, yapının yer aldığı bölgeye göre değişiyor. Bakıldığı zaman maliyetli olarak görülen bu uygulama aslında kendini 3 senede kazandırdığı enerji tasarrufu ile amorti ediyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile mantolama uygulaması binalar için kaçınılmaz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?


Kışın mantolama yapmak..

Kış aylarında...