19 / 05 / 2024

Kisebükü Adalıyalı

Kisebükü Adalıyalı

Mavi yolculuğun en önemli duraklarından Kisebükü'ne otel yapılmak isteniyor. Bodrumlular otel yapılmasını istemiyor...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Çengelköy'de 40.5 milyon TL'ye icradan satılık 2 yalı dairesi!

T.C. İstanbul Anadolu Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, İstanbul ili, Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, 842 ada 30 parselde yer alan 2 yalı dairesini 40 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Sahil bölgelerindeki satılık konut ilanları arttı!

Son 20 senede başta İngiliz ve Almanlar olmak üzere binlerce Avrupalı; Alanya, Fethiye, Bodrum ve Didim gibi Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gözde turizm bölgelerinde konut ve villa satın aldılar. Özellikle Kovid-19 salgını sürecinde “İngiliz’den satılık eşyalı villa” ilanları çoğaldı.

Dünyanın en pahalı 10 evi seçildi!

Dünyanın en pahalı 10 evi seçildi. Dillere destan Zeki Paşa Yalısı, dünyanın en pahalı ikinci evi oldu. Tarihe tanıklık eden yalının fiyatı ise tam 95 milyon dolar....

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Konutların yüzde 80'inde yalıtım yok!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türkiye'de yaklaşık 10 milyon civarında bina var. Bu 10 milyon civarında binanın yüzde 80'inde yalıtım yok veya çok kötü yalıtım uygulamaları var" dedi.

Rıza Sarraf'ın yalı davasında son durum!

Sözcü Gazetesi, Reza Zarrab’ın sahip olduğu köşk ve yalılarda gerçekleştirilen yasa dışı yapılaşmayı 2015'te ortaya çıkarmıştı. Daha sonra yıkım kararları alındı, sorumlular hakkında davalar açıldı.

Levent Gökçe: Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli!

İZODER, 27. kuruluş yıldönümü kapsamında internet üzerindeny yaptığı etkinlikte yalıtım sektörüyle bir araya geldi.

Boğazdaki yalılar yeni sahiplerini bekliyor!

Boğazın incileri olan milyonlarca lira değerindeki yalılar yeni sahiplerini bekliyor. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 20 yalı satışta...

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Küçükçekmece Yalı Caddesi Kavşak Ön Projesi imar planı askıda!

Küçükçekmece Fatih Mahallesi, Yalı Caddesi - 27 Mayıs Cadde Arası Yol, Kavşak Ön Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 14 Eylül 2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Ak Fırat Su Pazarlama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Fırat Su Pazarlama İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gökşin Yalçın tarafından Sancaktepe’de 20 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Bodrum'da konut fiyatları yüzde 200 arttı!

Markalı konut projeleri Bodrum'da konut fiyatlarını artırdı. Yüzde 200 oranında artan fiyatlardan en çok Türkbükü ve Yalıkavak etkilendi. Yalıkavak'ta fiyatların yüksekliğinin bir sebebi de imarlı arsaların azlığı.

Kisebükü Adalıyalı Haberi

Kisebükü Adalıyalı

Mavi yolculuğun önemli duraklarından Bodrum Kisebükü’ndeki Adalıyalı’ya otel yapma girişimi, ilçe halkını ayaklandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yönde imar planı hazırlanması üzerine Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi bölgede eylem yaptı.


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, alınan kararın başta mavi yolculuk olmak üzere deniz turizmine zarar getireceğini belirterek, “Doğayla barışık yaşamayı bilmek lazım, aksi halde sonuçları çok ağır oluyor. Bodrum’u Bodrum yapan değerlerden biri olan Mavi Yolculuğun başlangıç noktası Kisebükü’dür. Bodrum’dan yolcusunu alıp denize açılan teknelerimizin, yatlarımızın ilk demirlediği yerdir burası. İşte bunun için, özellikle imar konusunda bazı kararlar alınırken başta yerel yönetimlerin, kaptanlarımızın, denizcilerimizin de bilgi ve görüşlerinin değerlendirilmesinden yanayım” dedi.


Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube...