07 / 05 / 2024

kışın mantolama yapmak

kışın mantolama yapmak

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama uygulaması ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?

'Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık' diyen Bakan Özhaseki'den seferberlik açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, ''Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık''dedi.

Kentsel dönüşüm sadece bir yapıyı yıkıp yenisini yapmak değildir!

CHP Milletvekili ve Mimar Gülay Yedekçi, " Kentsel dönüşümün bu kadar rant- para kazanmak odaklı olmasının sebebi, kentsel dönüşümü sadece bir yapıyı yıkıp yenisini yapmak olarak düşünmelerinden kaynaklanıyor." diyor.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün yerine bina mı yapılacak?

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Hüseyin Avni Paşa Korusu ve Köşkü’nü aldı. Satış işleminden sonra köşk yandı. Cengiz şimdi yanan tarihi köşkün yerine yeni bina yapmak için hazırlığa başladı…

Van depreminden sonra 20 bin aşkın konut yapıldı!

Van depreminden sonra bir yıl içinde mucizevi şekilde 20 bini aşkın konutu orada yapan, yapma kudretine sahip olan bir iktidar olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "Her ev onarılacak, her okul eğitime açılacak, her sokak emniyetli hale gelecek." dedi.

Doğalgaz kışın kaç derecede yakılmalı?

Kış aylarında giderek soğuyan havalarda evdeki ısıyı sağlamak ve korumak için doğalgaz ve kombi kullanan ev sakinleri, kombiyi kaç derecede yakmalı? Doğalgaz kışın kaç derecede yakılmalı? İşte yanıtı..

TOKİ İzmir Kınık'ta dar ve orta gelirliler için konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi TOKİ, Kınık’ta dar ve orta gelirli vatandaşlar için 275 konut inşa edecek. Şimdiden 380 kişinin başvuruda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Sadık Doğruer. “Kınık’ın değeri arttı.

Turkay Özgür taşkın alanları için imar uyarısı yaptı!

Antalya Su Yönetimi ve Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan DSİ Müdürü Özgür, taşkın alanları için imar uyarısı yaptı. Özgür, "Belediyelerin taşkın koruma projelerinde DSİ onayının alınması önem taşımaktadır" dedi.

3. Havalimanı'nda 1800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

3. Havalimanı'nda bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

Taşkın yapı zamanaşımı süresi!

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı zamanaşımı süresi nedir?

Taşkın yapı dava dilekçesi örneği!

Taşkın inşaat nedeniyle tapu tescil davası da açılabiliyor. Dava için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. Peki, taşkın yapı dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte taşkın yapı dava dilekçesi örneği..

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

Çerkezköy'de taşkın koruma inşaatının temeli atıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan Çerkezköy Belediyesi İmar Sahası T aşkın Koruma İnşaatı'nın temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

kışın mantolama yapmak Haberi

kışın mantolama yapmak

Kışın mantolama yapılır mı?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor.


Binaya mantolama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. Böylece binaların sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılığı artıyor.


Mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Mantolama m2 fiyatı 30 ile 50 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu fiyatlar kullanılan malzemeye, kullanılacak yapıya, yapının yer aldığı bölgeye göre değişiyor. Bakıldığı zaman maliyetli olarak görülen bu uygulama aslında kendini 3 senede kazandırdığı enerji tasarrufu ile amorti ediyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile mantolama uygulaması binalar için kaçınılmaz bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama ne zaman yapılır? Kışın mantolama yapılır mı?


Kışın mantolama yapmak..

Kış aylarında...