10 / 05 / 2024

Kışla Deresi

Kışla Deresi

Yaklaşık 50 yıldır her sağanak yağışta sel felaketine neden olan Kışla Deresi’nde, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi desteğiyle ıslah çalışmaları başladı.

Yurt dışından gayrimenkul almayı düşünenler dikkat! Portekiz, 'altın vize'  uygulamasında kuralları sıkılaştırdı!

Avrupa'nın en batı ülkesi olan Portekiz, pek çok kişinin gündeminde yer alan altın vize uygulamasında kuralları sıkılaştırdı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor: Döviz kuru kontrolü ve ticari kredilerde sorunlar!

Türkiye'de bankaların kredi politikaları sıkılaşıyor, ticari kredilerde sorunlar yaşanıyor. Ekonomi yönetimi döviz kuru kontrolüne odaklanırken, kredi musluklarının kapanması işletmeleri zor durumda bırakıyor.

Gram altın zirveye bir adım daha yaklaştı! 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü! 

Gram altın bugün, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artışı sonrasında sıkılaştırmaya gideceğine yönelik gelen mesajlar ve bankacılık krizi dair endişelerin artmasıyla zirveye bir adım daha yaklaştı. 1 gramı bile olan köşeyi döndü! Bu rakam ilk kez görüldü.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

İki uzmandan küresel piyasalar için çok önemli yorum! Altın ve diğer metaller için uyarı geldi!

Geçtiğimiz yıl birçok merkez bankası faiz oranlarını yükseltirken, söz konusu sıkılaşmasının yılın ikinci yarısında birçok ülkede resesyonla sonuçlanacağı tahmin ediliyor. İşte bu gelişmeler ışığında iki uzmandan yatırımcılar için çok önemli uyarılar geldi.

Avrupa borsalarından son dört senenin en kötü performansı!

Avrupa borsaları, savaş, yüksek enflasyon ve sıkılaşan para politikası arasında 2018'den bu yana en kötü yıllık performansını sergiledi.

Kışla Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kışla Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Onur Kışla tarafından kuruldu.

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Sıkılaşma dalgası hangi emtiayı vurdu?

Emtia fiyatları Fed’in enflasyonla mücadele için sıkılaşmaya başlaması ile nasıl bir değişikliğe uğradı? İşte merak edilen emtia fiyatları!

Satılık yazlık arayanlara büyük fırsat! İstanbul Üniversitesi Antalya'da konut satıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Muratpaşa Kışla Mahallesi'nde yer alan 3 adet konutu satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

ABD'de ev kiraları uçtu: 2 odalı ve daha küçük evler...

ABD'deki en kalabalık 50 alanda kira fiyatları 2020 Aralık'la ve 2021 yılıyla karşılaştırıldığında ortalama yüzde 19.3 oranında artış kaydetti. Peki Amerika'da şu anda kira fiyatları ne oldu? Hangi eyaletlerde kira fiyatları arttı? Uzmanlar fahiş kiralar için ne yorum yapıyor? İşte ayrıntılar...

Bankacılık sistemi sil baştan değişiyor! Kiracı ve damada da kredi notu!

Açık Bankacılık uygulamasıyla bankacılık sistemi sil baştan değişecek. Bu yıl içinde bireysel tarafta uygulamaya girmesi hedeflenen Açık Bankacılık'la tüketicilerin verilerinin 3. tarafla paylaşılmasının önü açılmış olacak.

Kışla Deresi Haberi

Kışla Deresi

Yaklaşık 50 yıldır her sağanak yağışta sel felaketine neden olan Kışla Deresi’nde, Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi desteğiyle ıslah çalışmaları başladı


Kandıra Akdurak Mahallesi Kışla Caddesi üzerinde bulunan Kışla Deresi, yaklaşık 50 yıldır her yağmur yağdığında taşar, bölge sakinleri mağduriyet yaşardı. Taşan dere sularının kapladığı Kışla Köprü’sünü kullanarak evlerine gitmek isteyen vatandaşlar da ulaşım kapandığı için yolda mağdur olur,  traktörlerin devreye girmesiyle vatandaşların genel ihtiyaçları görülmeye çalışılırdı. Her sağanak yağışta yaşanan bu sel felaketi bölge sakinlerinin uzun yıllar kâbusu haline gelmişti. 


YOL YAPILACAK

Büyükşehir ve Kandıra Belediyesi duruma el atarak, 3-4 kilometrelik Kışla Deresi’nde ıslah çalışmalarına başladı. Akdurak Mahalle Muhtarı Cüneyt Özcan da çalışmaları yakından takip etti. Özcan, derenin ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Yulaflı Köprüsü ile Akbal Köprüsü arasındaki yolun yapımına başlanacağını müjdeledi....