07 / 05 / 2024

kısmi iktisap nedir

kısmi iktisap nedir

Tapuda kayıtlı taşınmaz malların malikleri, mirasçıları veya haricen iktisap edenler arasında taksim edildiği belge veya bilirkişi ya da tanık beyanları ile anlaşıldığı takdirde, taksim gereğince tespit yapılıyor...

EYT'yi kaçıranlar hemen bakın! Bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabilirsiniz! Peş peşe açıklandı! 

EYT düzenlemesinden faydalanamayan vatandaşlar bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabiliyor. Peki kısmi emeklilik nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EYT'den faydalanamayanlar hemen bakın! EYT'yi az farkla kaçıran kısmi emeklilkten faydalanacak! Detaylar peş peşe geldi!

EYT'yi az farkla kaçıran vatandaşlar için kısmı emeklilik formülü gündeme geldi. Peki kısmi emeklilik nedir?

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Validebağ Konakları'nın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Validebağ Konakları projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı ve Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 30 Eylül 2020 tarihinde onaylandı.

Büyükyalı İstanbul'un kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Büyükyalı İstanbul projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı ve Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 30 Eylül 2020 tarihinde onaylandı.

Temaşehir Konya'nın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden Temaşehir Konya projesinde 37595 Ada 3 Parsel Konut Alanlarının ve 37594 Ada 6 Parselde bulunan Dini Tesisin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Nidapark Kayaşehir'in kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Nidapark Kayaşehir kapsamında, 976 Ada 3 Parsel Konutlar ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapıldı ve Kısmi Kesin Kabul Tutanağı onaylandı.

Tual Adalar'ın kısmi geçici kabulü tamam!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Tual Adalar kapsamında, 12624 Ada 4 Parsel A, B, C Bloklar ile Bu Boklara Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Ebruli Ispartakule'nin kısmi geçici kabulü tamam!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Ebruli Ispartakule kapsamında, 678 Ada 11 Parsel A2, D1, D2, D3, D4, D5 Bloklar, Sosyal Tesis, Kapalı Otopark ve Ada Dışı Altyapı Hatlarının kısmi geçici kabulü yapıldı.

Gebze Emlak Konutları kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi kapsamında, 6471 Ada 1, 2, 3 ve 4 Parsel Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapıldı, Kısmi Kesin Kabul

Nidapark Küçükyalı'nın kısmi geçici kabulü tamam!

İstanbul Maltepe Nidapark Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında, 16771 Ada 1 Parseldeki A1, A2, A3 bloklar ile Kafeterya ve Kapalı Otopark Blokları'nın kısmi geçici kabulü yapıldı...

Emlak Konut GYO Büyükyalı İstanbul'ün kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Büyükyalı İstanbul'un 774 Ada 83 Parsel T2, T3, T4 Bloklar ile 774 ada 73 Parsel L ve M Bloklar Konut, Ticaret, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Köy Zekeriyaköy'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Köy Zekeriyaköy projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı ve  Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 15 Mayıs 2020 tarihinde onaylandı.

kısmi iktisap nedir Haberi

kısmi iktisap nedir

Taksim ve kısmi iktisap!

Taksim, tapudaki kayıtlı gayrimenkuller üzerinde bulunan ortaklığın sona erdirilmesi amacıyla her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaştırılması işlemine deniyor. 


Taksim ve kısmi iktisap ile ilgili hükümler, Taşınmaz malların sınırlandırma, tespit ve kontrol işleri yönetmeliği kapsamında şu şekilde yer alıyor.


Taksim ve kısmi iktisap

Madde 11 - Tapuda kayıtlı taşınmaz malların malikleri, mirasçıları veya haricen iktisap edenler arasında, tapuda kayıtlı olmayan taşınmaz malların ise, zilyedleri arasında taksim edildiği belge veya bilirkişi ya da tanık beyanları ile anlaşıldığı takdirde, taksim gereğince tespit yapılır.


Hissedarlar arasındaki taksimlerde, taksim sonucu hissedara hangi taşınmaz malın isabet ettiği, mirasçılar arasındaki taksimlerde ise her mirasçının miras payına karşılık aldığı taşınır ve taşınmaz mallar, kadastro tutanağının edinme sebebinde hiç bir tereddüte yer vermeyecek şekilde açıklanır.


İştirak halinde...