03 / 05 / 2024

Kısmi iskan nedir

Kısmi iskan nedir

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kısmi iskan alınabilir mi?

Kısmi iskan alınabilir mi? Kısmi yapı kullanma izin belgesi nedir? Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır? Kısmi yapı kullanma izin belgesi ne işe yarar? İşte sorularınızın yanıtı...

EYT'yi kaçıranlar hemen bakın! Bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabilirsiniz! Peş peşe açıklandı! 

EYT düzenlemesinden faydalanamayan vatandaşlar bu şartlarla kısmi emeklilikten faydalanabiliyor. Peki kısmi emeklilik nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

EYT'den faydalanamayanlar hemen bakın! EYT'yi az farkla kaçıran kısmi emeklilkten faydalanacak! Detaylar peş peşe geldi!

EYT'yi az farkla kaçıran vatandaşlar için kısmı emeklilik formülü gündeme geldi. Peki kısmi emeklilik nedir?

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Ebruli Ispartakule'nin kısmi geçici kabulü tamam!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Ebruli Ispartakule kapsamında, 678 Ada 11 Parsel A2, D1, D2, D3, D4, D5 Bloklar, Sosyal Tesis, Kapalı Otopark ve Ada Dışı Altyapı Hatlarının kısmi geçici kabulü yapıldı.

Gebze Emlak Konutları kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Kocaeli Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi kapsamında, 6471 Ada 1, 2, 3 ve 4 Parsel Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapıldı, Kısmi Kesin Kabul

Nidapark Küçükyalı'nın kısmi geçici kabulü tamam!

İstanbul Maltepe Nidapark Küçükyalı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında, 16771 Ada 1 Parseldeki A1, A2, A3 bloklar ile Kafeterya ve Kapalı Otopark Blokları'nın kısmi geçici kabulü yapıldı...

Emlak Konut GYO Büyükyalı İstanbul'ün kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun projelerinden Büyükyalı İstanbul'un 774 Ada 83 Parsel T2, T3, T4 Bloklar ile 774 ada 73 Parsel L ve M Bloklar Konut, Ticaret, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Köy Zekeriyaköy'ün kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Köy Zekeriyaköy projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı ve  Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 15 Mayıs 2020 tarihinde onaylandı.

Köy Zekeriyaköy'de tesis işlerinin kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Köy Zekeriyaköy projesinin kısmi geçici kabulü yapıldı ve  Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 15 Mayıs 2020 tarihinde onaylandı.

Tual Bahçekent 4. Etap'ın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Başakşehir Hoşdere 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi‘nde (Tual Bahçekent) 648-1 ve 658-6 Parsel Konut, Ticaret, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Türkiye'nin Kazakistan'da inşa ettiği 72 yataklı hastane kısmi olarak açılıyor!

TİKA tarafından Kazakistan'da inşa edilen 72 yatak kapasiteli hastane, koronavirüs ile mücadele kapsamında kısmi olarak açılacak...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Başkent Emlak Konutları 1. Etap'ın kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Kalyon İnşaat taahhüdü altında bulunan Ankara Başkent Emlak Konutları projesine ilişkin 29396 ada 11 parsel konut ve ticaret bloklarının kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı onaylandı.

Kısmi iskan nedir Haberi

Kısmi iskan nedir

Kısmi iskan İmar Kanunu!
Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda o yapımının kullanılabilmesi için 'iskan belgesi' alması gerekiyor. 

İskan belgesi ile bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projeye uyup uyulmadığına bakılıyor. Bu belge alınmadan yapı resmi olarak tamamlanamıyor. Bu nedenle yapı için kat mülkiyeti tapusu çıkmıyor.

Peki, kısmi kullanma izin belgesi nedir? Kısmi kullanma izin belgesi nereden ve nasıl alınır? İşte kısmi iskan İmar Kanunu...

İmar Kanununun 28 nci maddesinin onuncu fıkrası, bir bağımsız bölüme ya da bağımsız bölümlerin tamamına ayrı ayrı kısmi kullanma izni düzenlenebiliyor. 

Tapunun tamamına yapı kullanma izin belgesi düzenlenmesi ile ilgili olduğundan, bu fıkra kapsamında yapının bir ya da birkaç ya da bütün bağımsız bölümleri için,  bağımsız bölüm maliklerinin ayrı ayrı başvurusu ile gerçekleşiyor.

Kısmi iskan İmar Kanunu

Kısmi iskan...