08 / 05 / 2024

Kız Kalesi 2015 Mart ayı açılışı

Kız Kalesi 2015 Mart ayı açılışı

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Kızılay'dan kiralık ofis

Kızılay 2015 yılında kaynak geliştirmek amacıyla hayata geçirilen Bursa'daki Kızılay Plaza'daki ofislerinden birini açık artırma ile kiralayacak.

Kızılcahamam Devlet Hastanesi ne zaman tamamlanacak?

7 Temmuz 2015'te temeli atılan ve bu yıl açılması beklenen Kızılcahamam Devlet Hastanesi'nde işler tamamen durdu.

Ceyda Düvenci kızına ev aldı!

Oyuncu Ceyda Düvenci sosyal medya hesabından kızı Melisa Nur Akgün'e bir ev aldığını takipçileri ile paylaştı.Ünlü oyuncunun 2015'den beri oyuncu Bülent Şakrak ile evli.

Kızılcahamam'daki okul inşaatlarında son durum!

2015-2016 Eğitim öğretim yılında Kızılcahamam ilçe merkezinde bir okulda yer değişikliği yapılırken bir yeni okul ise eğitim öğretime açıldı. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılması planlanan Kız İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Niğde Kız Kampüsü açılış için gün sayıyor!

Niğde Merkez Kırbağları mevkinde yapımı tamamlanan Niğde Kız Kampüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı İkinci döneminde hizmete açılıyor.2300 kız öğrenciye hizmet verecek kampüs Türkiye’nin örnek projesi olma özelliği taşıyor.

Halk GYO'dan Kızılay Bina'nın 2015 sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığıportföyünde bulunan Ankara merkezli "Kızılay Bina"nın 2015 yılsonu değer tespit raporunu yayınladı.

Kızılcahamam Yabanabat Termal 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kızılcahamam Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu, Yabanabat Termal tesislerini 10 yıllığına kiraya verecek. İhalesi 2 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Ankara Kızılcahamam Kent Müzesi açıldı!

Kızılcahamam Belediyesi ve Kızılcahamam Kaymakamlığı’nın ortak çalışması ve Ajans desteği ile uygulanmakta olan “Kızılcahamam Kent Müzesi Teşhir ve Tanzim Projesi” kapsamında müze açılışı 16 Ekim 2015 tarihinde gerçekleşti.

Türk Kızılayı Çengelköy'de bina yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Çengelköy'de bulunan mevcut binayı yıktırarak yeni bina inşaatı yaptıracak. İhalesi 13 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Kızılay AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Kızılay AVM hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Kızılay AVM Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Kızılay AVM bayramda kaçta açılacak? Kızılay AVM bayramda kaça kadar açık?

Türk Kızılayı gayrimenkul sigortası ihalesi 12 Ekim'de!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, 1 yıl süre ile gayrimenkul sigortasının yaptıracak. İhale için en geç 12 Ekim 2015 tarihine kadar teklif verilmeli.

Türk Kızılayı Samsun'da bina yaptıracak!

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı, Samsun İlkadım'da bulunan yıkılmış bina yerine anahtar teslim götürü bedeli ile yeni bina yaptıracak. İhale zarfları 1 Ekim 2015 tarihine kadar teslim edilecek.

Çorum Kargı Kızılırmak HES açıldı!

Statkraft'ın Kargı Kızılırmak Hidroelektrik Santrali'nin açılışında konuşan Yıldız, 2015'in ilk yarısında elektrik üretimine 10 milyar lira yatırım yapıldığını ve enerji sektörüne 4,5 milyar dolarlık doğrudan yatırım sağlandığını belirtti.

Kız Kalesi 2015 Mart ayı açılışı Haberi

Kız Kalesi 2015 Mart ayı açılışı

HELENİSTİK dönemde 'Korykos' ve 'Klikya' olarak andan ve tarihi milattan önce 4'üncü yüzyda dayanan Erdemli Kız Kalesi Antik Kenti, mart ayından itibaren ziyaret edilebilecek. Mersin'in Erdemli İlçesindeki tarihi Kızkalesi (Deniz Kalesi) UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne alınmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, sahile 500 metre mesafedeki bir ada üzerinde bulunan Kız Kalesinin güçlendirilmesi ve çevre düzenlemesi için başlattığı çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Turizm sezonuyla birlikte yerli ve yabancı turistlere açılacak olan Kız Kalesi ve antik kentin diğer yapıları, özel bir sistemle aydınlatılacak. 


İSKELESİ DE GÜÇLENDİRİLECEK 

Kentin kurulduğu Helenistik dönemde kıyı şeridiyle bağlantısı bulunduğu biliniyor. Antik kentin günümüze ulaşan yapılarını, tarihi dokuyu koruyarak güçlendiren Kültür Bakanlığı, ada üzerindeki kale ile sahil şeridi arasında bağlantıyı sağlayan iskeleyi de güçlendirecek. Ziyaretçiler bu iskeleyi kullanarak Kız...