08 / 05 / 2024

Kızılırmak Deltasındaki kaçak yapıların yıkımı

Kızılırmak Deltasındaki kaçak yapıların yıkımı

Samsun Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak Deltası'nda 30 yıl önce yapılan kaçak yapıların yarıya yakınının yıkılmasının ardından uzun yıllardır bölgeye gelmeyen göçmen kuş türleri, yeniden görülmeye başlandı.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Kızılırmak Güçlendirme İnşaat Limited Şirketi Ümraniye’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fatih Kızılırmak tarafından kuruldu.

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Akdeniz tarafından kuruldu.

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak? Kız Kulesi'nin açılış saati belli oldu!

Kız Kulesi ne zaman, saat kaçta açılacak sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kız Kulesi saat kaçta açılacak?

TOKİ Çankırı Kızılırmak’da 2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL!

TOKİ'nin Çankırı Kızılırmak projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kızılırmak projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kızılırmak 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ Afyonkarahisar Kızılören’de ayda 2.280 TL’ye ev sahibi olun!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri’nin ayrıntıları hala merak edilmekte. TOKİ Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Afyonkarahisar Kızılören Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

Başkent Ankara'da 4+1 satılık konut fırsatı! İhalesi 22 Eylül'de! Sakın kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait olan, Ankara ili, Çankaya ilçesi, Kızılırmak-Karakusunlar mahallesinde yer alan 4 adet 4+1 konutu satıyor. İşte fiyatlar ve konutlarla ilgili merak edilen detaylar...

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü Samsun'da 7 adet arsa satacak!

Kızılırmak Emlak Müdürlüğü, Samsun ili, Atakum ilçesi,İncesu Mahallesinde yer alan toplam 7 adet arsayı ihale ile satacak.

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Fatih Çekirge, Akdeniz ve Ege kıyılarındaki kaçak yapıları kaleme aldı. İşte Fatih Çekirge'nin 'Bekçi barakası nasıl butik otel oldu' başlıklı yazısı...

Kızıl Temizlik İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Temizlik İnşaat Ve Otomotiv Limited Şirketi Avcılar’da  500 TL  sermaye bedeli ile Aziz Umut Sırma tarafından kuruldu.

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Muğla Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Menteşe Belediyesi ekipleri, Muğla Menteşe Akbük Koyu'nda yer alan kaçak yapıları yıkıyor.

Kızılırmak Deltasındaki kaçak yapıların yıkımı Haberi

Kızılırmak Deltasındaki kaçak yapıların yıkımı

Samsun Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak Deltası'nda 30 yıl önce yapılan kaçak yapıların önemli bölümünün yıkılmasının ardından yıllardır bölgeye gelmeyen kuş türleri yeniden görüldü.


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuş Cenneti'nin yaklaşık 30 yıl önce kaçak yapılarla donatıldığını söyledi.


Kaçak yapıların yıkılması için 20 yıl önce karar alındığına ancak bugüne kadar uygulanmadığına dikkati çeken Albayrak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin yönetimi kendilerine geçtikten sonra bölgedeki 160 kaçak yapıyı yıktıklarını belirtti.


Deltadaki 180 yapının daha yıkılması için mahkeme kararını beklediklerini anlatan Albayrak, şöyle konuştu:


"Amacımız doğal yaşamı korumak, bölgede bulunan canlı ve bitki türlerinin devamını sağlamak. Yıkımlar bittikten sonra deltada kuş varlığı artmaya başladı. Örneğin yapılaşma olduktan sonra kıyı çamur çulluğu deltada nadir görülmeye başlanmıştı. Şimdi çok sayıda kıyı çamur çulluğunun...