16 / 05 / 2024

Kızkumu Plajı durdurma kararı

Kızkumu Plajı durdurma kararı

Marmaris ’in dünyaca ünlü Kızkumu Plajı’ ndaki kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Belediye ekipleri dün sabah yıkıma gittiklerinde idare mahkemesinin ‘durdurma’ kararıyla karşılaştı...

Yalıkavak'taki cennet koyda özel sitenin işgal ettiği sahili Bakanlık kiraladı: Halk plajı olacak!

Bodrum'da özel bir sitenin sadece sakinlerinin kullanımına açtığı sahildeki işgale karşı önemli bir adım atıldı. Bakanlık tarafından sahil Hazineden kiralandı ve halk plajı yapılması için harekete geçildi. 

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Avrupa’da gübre kalmadı! Birçok gübre üretim tesisi kapısına kilit taktı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının hızla yükselmesi sebebiyle gübre üretim tesislerinin büyük kısmı faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Üretim tesislerinin kapanması gübre kıtlığına yol açabileceği düşünülüyor.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

D Plaj Evleri'nde haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği!

Bodrum, Yalıkavak, Tilkicik Koyu'nda yer alan D Plaj Evleri haftalık, aylık veya sezonluk kiralama seçeneği sunuyor...

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Dün Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'deki kaçak villasının yıkımı için ekipler bölgeye gitti. Kiremitler tek tek istiflenirken mahkemeye giden Özdil, 'yürütmeyi durdurma kararı' aldırdı...

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’e plaj ve marina yapılacak!

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölleri arasında yer alan Beyşehir Gölü kenarındaki 188 hektarlık alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa edilecek.

Beyşehir'de 188 hektarlık alanda turizm tesisi kuruluyor! 

Beyşehir Gölü, turizme kazandırılıyor. Beyşehir Gölü kenarında 188 hektarlık alanda; plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler inşa ediliyor.

Büyükçekmece Yat Limanı için yürütmeyi durdurma kararı!

Yapımı yılan hikâyesine dönen Büyükçekmece Yat Limanı Projesi ile ilgili mahkeme durdurma kararı verdi

Manavgat Çenger Köyü'nde kiralık plaj!

Antalya Manavgat ilçesinin Çenger Köyü'nde bulunan 11 bin 400 metrekarelik bir alana sahip olan plaj için kiralık ilanı verdi...

Körfez Geçiş Projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin İzmir Körfez Geçiş Projesi karşısında açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

İhale aşamasındaki projeler için durdurma kararı!

Kamu yatırımlarına yönelik önlem alan Hükümet, ihale aşamasında ve henüz ihaleye çıkılmamış projeleri durdurma kararı aldı.

Badavut Plajı imara açıldı!

Balıkesir'de bir yanı ormana bakan, diğer yanı bir zamanlar ünlü Sarımsak taşının çıkarıldığı ocaklar bulunan, kayalıkları ile ilginç bir dokuya sahip, 1'inci derece sit alanı olan Ayvalık Badavut Plajı'nın koruma statüsü düşürüldü. 

Kızkumu Plajı durdurma kararı Haberi

Kızkumu Plajı durdurma kararı

KAÇAK yapının önüne yine yargı kalkanı açıldı. Marmaris’te kaçak ve ruhsatsuz olduğu belirlenen kıyılardaki kaçak yapılar için yıkım kararı çıkarıldı. Kaçak yapı sahipleri tek tek idare mahkemesine başvururak yürütmeyi durdurma kararı alarak yıkımı engellemeye başladı. Bunun son örneği de dünyaca ünlü Marmaris Kızkumu Plajı’nda yaşandı. Marmaris  Belediye ekipleri, 18 Kasım’da kaçak ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Orhaniye Mahallesi’ndeki doğasıyla olduğu kadar efsanesiyle de ünlü Kızkumu Plajı’nda bulunan restoran ve kafeteryaya ait yapıları yıkmaya başladı. Ekipler, işletme sahibinin yapıları boşaltıp, yıkım işlemini kendilerinin yapacağını belirtmesi üzerine bir hafta süre tanıdı. 


YIKIM GÜNÜ KARAR ÇIKTI 


Ancak işletmecinin başvurduğu Aydın İdare Mahkemesi, tam da verilen sürenin dolduğu gün 26 Kasım’da Marmaris Belediyesi’nin savunmasını almak üzere yürütmeyi 15 gün süreyle durdurma kararı aldı. Mahkeme kararı ellerine...