09 / 05 / 2024

kkb skoru

kkb skoru

Kredi Kayıt Bürosu nedir? Kredi Kayıt Bürosu kısaca KKB; 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirket olup ne zaman kurulmuştur? Kredi Kayıt Bürosu'nun verdiği hizmetler nelerdir?

Poco X5 Pro 5G`nin dikkat çekici özellikleri ortaya çıktı! 1 Şubat 2023 fiyat listesi...

Poco X5 Pro 5G Antutu Skoru, donanım özellikleri resmen açıklandı. Kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği cep telefonları orta ve üst seviye rekabete agresif bir şekilde girebiliyor.

Üç bankadan kredi notu düşük olanlara af geldi! Herkese 10 bin lira...

Nakit ihtiyacını gidermek isteyen vatandaşlar soluğu bankalarda alıyor. İlk aşamada başvuru yapan vatandaşların sonrasında KKB kredi notu değerlendiriliyor. Kredi notu yüksek olan kişilere kredi verilirken düşük olanlar krediden faydalanamıyor. Bazı bankalar ise kredi notuna bakmadan kredi veriyor..

Kredi notu neden düşer?

Kredi kullanım aşamasında banka ilk olarak tüketicinin kredi notunu sorgular. TC kimlik numarası ile yapılan bu sorgulamaya KKB Sorgulaması denir. Peki kredi notu neden düşer?

Emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı!

Son yedi ayda kredili konut satışlarında yüzde 32 düşüş olunca İstanbul’un bazı ilçelerinde emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı. Kredi skoru düşük olan kişilere ‘kredi dosyası’ hazırlayan emlakçılar yüzde 10 komisyon alıyor..

Kadife Şahin: Emlakçıdan kelepir kredi!

Son yedi ayda kredili konut satışlarında yüzde 32 düşüş olunca İstanbul’un bazı ilçelerinde emlakçılar banka kredisi pazarlamaya başladı. Kredi skoru düşük olan kişilere ‘kredi dosyası’ hazırlayan emlakçılar yüzde 10 komisyon alıyor.

Kredibilite nedir?

Kredibilite nedir? Kredibilite ya da bankacılıkta KKB (Kredi Kayıt Bürosu) olarak da bilinen sistem, müşterinin krediye uygun olup olmadığını ölçen bir sistem olarak karşmıza çıkıyor...

Kredi Kayıt Bürosu nedir?

Kredi Kayıt Bürosu nedir? Kredi Kayıt Bürosu kısaca KKB; 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirket olup ne zaman kurulmuştur? Kredi Kayıt Bürosu'nun verdiği hizmetler nelerdir?

KKB risk raporu nedir?

KKB risk raporu nedir?: KKB risk raporu ile bankalarda ne kadar kredi ve kredi kartı limitiniz olduğunu; Ödemelerinizde unutmalar veya gecikmelerin olup olmadığı gibi merak ettiğiniz hususları görebilirsiniz...

KKB puanı nedir?

İhtiyaç kredisi, konut kredisi gibi krediler için bankalara başvuru yaptığınızı düşünelim. Bankalar kendilerine yapılan başvuruları değerlendirirken KKB puanına da bakarlar. Peki KKB puanı nedir? İşte yanıtı...

KKB ne işe yarar?

KKB'nın açılımı Kredi Kayıt Bürosu olarak karşımıza çıkıyor. KBB 1995 senesinde, 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirket olan KKB ne işe yarar?

KKB nedir?

KKB nedir? KKB'nin açılımı nedir? 1995 senesinde, 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirket olan KKB'nin sunduğu hizmetler nelerdir? İşte yanıtı...

Mustafa Güçlü: Biz skoru bıraktık, kalite peşindeyiz!

Türkiye ekonomisinde inşaat sektörü lokomotif malum, o lokomotifin de en önemli parçası çimento sektörü. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Mustafa Güçlü de diyor ki, Biz skoru bıraktık, kalite peşindeyiz...

Faturalarını düzenli yatırmayana kredi yok!

Kredi Kayıt Bürosu (KKB), yeni yıldan itibaren telefon, elektrik ve doğalgaz gibi ödemeleri de takip edecek. Borcunu aksatan kişiler notları düşeceği için bankadan kredi alamayacak,

kkb skoru Haberi

kkb skoru

Kredi Kayıt Bürosu nedir?

Kredi Kayıt Bürosu kısaca KKB; KBB 1995 senesinde, 5411 sayılı bankacılık kanununa uygun dokuz ortaklı kurulmuş özel bir şirkettir.


Kredi Kayıt Bürosu A.Ş. üyesi olan kurumlar arasında, bireysel kredi ürün müşterilerine ait detaylı bilginin, kredi kararı aşamasında risk faktörünün belirlenmesine ve dolayısıyla da riskin minimize edilebilmesine olanak sağlamak üzere çağdaş yöntemler kullanılarak paylaşımına olanak sağlayan bir ’bilgi paylaşım sistemidir’ olarak ifade ediliyor.


KKB ayrıca; mevduat bankaları, katılım bankaları, finansal kuruluşlar, sigortacılık, bireysel emeklilik, sermaye piyasası gibi konularda da hizmet veriyor.


Kredi Kayıt Bürosu tarihçesi:

"1990'lı yılların başından itibaren giderek önem kazanan ve hızla gelişen bireysel kredi pazarlama faaliyetleri, "Kredi Risk Yönetimi", "Müşteri İlişkileri Yönetimi" ve "Veri Ambarı Yönetimi" gibi çağdaş kavramları da beraberinde getirmiştir. Özellikle, bireysel kredi portföy hacminin hızla...