06 / 05 / 2024

kktc barajları ne zaman açılacak

kktc barajları ne zaman açılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Su ve Gıda Güvenliği” konferansına katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC’ye gitti. Eroğlu, Alaköprü ve Geçitköy Barajı’nın zamanında biteceğini ifade etti....

Hakan Fidan ‘Takip ediyoruz’ demişti! KKTC’de yabancıya mülk satışı yüzde 0.77!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “MİT ve Dışişleri takip ediyor” dediği KKTC’de yabancılara taşınmaz mal satışı KKTC’nin en kritik sorunları arasında ön plana çıkarken, KKTC Meclisi’ne gönderilmek istenen tasarı tartışma yarattı.

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

İstanbul'da ne kadar su var? İstanbul'da su barajları ne durumda? İstanbul'da su doluluk oranı ne kadar?

İstanbullular bu sene istedikleri gibi bir kış yaşamadılar. Kar yağışına hasret kalan İstanbullular, barajların doluluk oranını merak ediyor. İşte bu konuda merak edilen detaylar!

KKTC Acil Durum Hastanesi ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, inşası devam eden acil durum hastanesinde incelemeler yaptı.

Türk yatırımcıların yeni hedefi KKTC gayrimenkul pazarı!

KKTC gayrimenkul piyasası, son dönemde dikkat çeken modern projeleri ve yatırım modelleri ile öne çıkıyor. Kıbrıs, Türkiye’deki yatırımcılar için yeni fırsatlar sağlıyor.

Kıbrıs'ta emlak sektörüne talep arttı!

KKTC'de gayrimenkul yatırımlarında ciddi bir artış yaşandı. Ada'da emlak sektörüne yönelik talep hızla artıyor. Fiyatlar ise 1 +1 dairelerde 30-35 bin sterlinden başlangıç gösteriyor.

İzmirli yatırımcılar, KKTC gayrimenkul sektörüne göz dikti!

BM gözetimindeki Kıbrıs müzakereleri İsviçre'de devam ederken İzmirli yatırımcılar, KKTC gayrimenkul sektörüne gözünü dikti. Dünyanın en güvenli ülkeleri sıralamasında ilk beş içinde yer alan KKTC'de yatırım fırsatlarının anlatıldığı İzmir toplantısı iş dünyasından büyük ilgi gördü.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

İstanbul barajları doluluk oranı Şubat 2016!

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre barajlardaki mevcut su hacmi 23 Şubat 2016 tarihi itibariyle yüzde 86.60 olarak ölçüldü. İstanbul barajlarının ne kadarı dolu? İstanbul barajları doluluk oranı Şubat 2016...

İstanbul barajlarının ne kadarı dolu?

İSKİ verilerinden derlenen bilgilere göre barajlardaki mevcut su hacmi 22 Şubat 2016 tarihi itibariyle yüzde 86.68 olarak ölçüldü. İstanbul barajlarının ne kadarı dolu? İşte baraj doluluk oranları 22 Şubat 2016...

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde son durum ne?

KKTC Başbakan Kalyoncu: "Önümüzdeki günlerde su konusuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti hükümet yetkilileri ile bir araya geleceğiz ve bu konuyla ilgili son noktayı koyacağız" dedi.

Türk yatırımcının KKTC'de konuta ilgisi arttı!

Türkler’in yurtdışı yatırımlarında eğitim ve iş gibi koşulların dışında düşük konut bedeli ve yüksek kira getirisinin de öne çıktığı gözleniyor. Ev fiyatlarının düşük, kiraların yüksek olduğu KKTC’nin bu alandaki beklentileri karşıladığı aktarılıyor.

Girne Üniversitesi'ne 5 yeni fakülte binası yapılacak!

Girne Üniversitesi mevcut 4 fakülte, 2 yüksekokul ve 12 bölümüne, yeni onay alan 5 fakülte ve 17 bölüm ekledi. 5 yeni fakültenin binasının temeli, KKTC'nin Cumhuriyet Bayramı olan 15 Kasım'da atılacak.

kktc barajları ne zaman açılacak Haberi

kktc barajları ne zaman açılacak

KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, KKTC’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu kabul etti. 


Cumhuriyet Meclisi’ndeki kabulde Veysel Eroğlu’na Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.


Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, “Su ve Gıda Güvenliği” konferansına katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC’ye geldiklerini söyledi. Projeyle ilgili çalışmaların iyi gittiğini, Alaköprü ve Geçitköy Barajı’nın zamanında biteceğini ifade etti. Kara hatlarının yapımına devam edildiğini ve 2014 yılında suyun verileceğini söyleyen Eroğlu, su gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptıklarını kaydetti. Eroğlu, Geçitköy Barajı’nın 7 Mart'ta biteceğini de söyledi.


Eroğlu, suyun Geçitköy Barajı’ndan bir pompayla içme suyu arıtma tesisine verileceğini, burada ana dağıtım sistemleri inşa edileceğini belirtti. Aralık ayında Beşir Atalay ile birlikte KKTC’ye geleceklerini ve bunların temellerinin atılacağını kaydeden...