06 / 05 / 2024

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan emlak fırsatçılarına hodri meydan: Hadi bakalım ilan verip yapsınlar!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada emlakta başı boşluk olduğunu söyleyerek, "İlan siteleri üzerinden fiyat şişirme ve manipülasyon yapılıyordu. Bugün yapamıyorlar" dedi.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıkladı! Konut ve araba satışında yeni dönem 1 Kasım'da resmen başlıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat konut ve araba satışında yeni dönemin 1 Kasım'dan itibaren başlayacağının bilgisini verdi. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut depremzedeler için sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un Arnavutluk ziyareti sırasında depremzedelere destek için futbol müsabakası düzenlendi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut da oynadı...

KKTC su temin projesinde imzalar bugün atılacak!

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında su temini ve yönetimine ilişkin hükümetlerarası anlaşma yarın imzalanacak. KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu yarın Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

DeFacto, KKTC'de mağaza açtı!

DeFacto, yeni pazarlara yatırım yaparak yurt dışında büyümeye devam ediyor. Son olarak KKTC pazarına giren DeFacto, ilk mağazasını Gazimağusa’da, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu’nun katıldığı bir törenle hizmete açtı.

KKTC'de inşaat sektörü için sabit kur uygulaması başlıyor!

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, kur artışı sebebiyle inşaat sektöründe yaşanacak olumsuzlukları azaltmak amacıyla tapu devir harçları ve stopajlarında da 90 gün süreyle sabit kur uygulamasına gidileceğini vurguladı.

Türkiye'den KKTC’ye turizm alanında destek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta bir araya geldi..

Başbakan Erdoğan Edirne'de toplu açılış törenine katılacak!

Başbakan Erdoğan, "İnanıyorum ki Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'ye yatırımlar arttıkça Trakya cazibesini çok daha artıracak, çok daha gelişmiş bir merkez haline gelecek. Trakya'nın tamamına, çok önemli hizmetler, eserler kazandırdık" dedi....

Başbakan Erdoğan: 3. Köprü ve Avrasya Tüneli'ni 2015'te açacağız!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli ve Edirne'de düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı'nın 2015'te hizmete alınacağının müjdesini verdi...

Başbakan Erdoğan: Türkiye'yi yüksek hızlı trenle örüyoruz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde "Biz, 10. Yıl Marşı'ndaki demiryollarını konuşmuyoruz. Biz demir ağlarla Türkiye'yi örüyoruz, üstelik yüksek hızlı trenle örüyoruz" dedi....

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik görevinden ayrılıyor!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik görevinden 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle ayrılıyor. Firmanın yaptığı açıklamaya göre henüz yerine bir atama söz konusu değil...

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu Haberi

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu geçtiğimiz hafta KKTC Hükümetinin su konusundaki görüş ve önerilerini içeren bir mektubu Türkiye’deki yetkililere ulaştırmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ne ilettiklerini kaydetmişti.


KKTC Hükümeti temsilen, Maliye Bakanı Birikim Özgür, KKTC Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ile KKTC Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren bu çerçevede temaslarda bulunacak. Tarafların uzlaşması halinde ortaya çıkacak olan hükümetler arası anlaşma, imza aşamasına gelecek.


"ÖZGÜR MODELE SON ŞEKLİNİ VERECEĞİZ"

Ankara ziyareti öncesi Ercan Havalimanı’nda açıklama yapan KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür, “Özel işletmenin verimliliği ile kamunun gücünün birlikte değerlendirilebileceği yasalarla uyumlu” olarak nitelendirdiği modele son şeklini vereceklerini söyledi. Su konusunda bugüne kadar yaşanan sürece ilişki bilgi veren Maliye Bakanı Birikim Özgür,...