09 / 05 / 2024

kktc projesi

kktc projesi

Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay tarafından alınan bilgiye göre, KKTC’ye Türkiye’den deniz altından askılı boru sistemiyle yılda 75 milyon metreküp su taşınması projesinde son aşamaya gelindi.

KKTC Su Temin projesinde 80 kilometrelik hatta bu ay başlanıyor!

AA muhabirinin DSİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, projenin Türkiye ayağını oluşturan Alaköprü Barajı’nın, 22 kilometrelik isale hattı ve 10 bin metreküp hacimli terfi merkezinin yapım çalışmaları sürüyor

Karmod'dan KKTC'deki lüks villa projesi için konteyner şantiye binası!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, KKTC'de hayata geçirilecek olan lüks villa projesi için için konteyner şantiye binası kurdu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan son dakika detaylarına göre konteyner şantiye binası, lüks villa konut projesinin inşası süresince kullanılacak.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

KKTC Su Temin Projesi dört yılda tamamlandı!

KKTC Su Temin Projesi kapsamında Ada'ya ulaşan suyun dağıtımı için inşa edilen Girne ve Dipkarpaz Bölgesi İçme Suyu İsale Hatlarını tamamladı. Türkiye'den iletilen içme suyu Ada'nın her noktasına ulaştı.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

Türkiye, KKTC'ye Su Temini Projesi'nin yeni anlaşma şartlarını onayladı!

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında suyun işletmesine yönelik metninde değişiklik taleplerinin Türkiye tarafından kabul edildiğini açıkladı.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

KKTC'ye Su Temini Projesi'nde son durum ne?

KKTC Başbakan Kalyoncu: "Önümüzdeki günlerde su konusuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti hükümet yetkilileri ile bir araya geleceğiz ve bu konuyla ilgili son noktayı koyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti'ye baraj yaptıracak!

Veysel Eroğlu, KKTC projesi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine Cibuti'de baraj yapma projesi görevi verdiğini açıkladı.

Deniz Baykal KKTC'ye Su Temin Projesi'ni değerlendirdi!

CHP Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, KKTC'ye su taşıyacak olan Asrın Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KKTC Su Temini Projesi Kıbrıs'taki arsa fiyatlarını hareketlendirdi!

Asrın Projesi, turizmden tarıma, emlaktan sanayiye Adada topyekün kalkınma sağlayacak. Arsa fiyatları 3 yıl içinde yüzde 300 artacak. Sulanabilir tarım arazisi 40 bin dönüme çıkacak.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

kktc projesi Haberi

kktc projesi

Ada’yı ziyaret eden Kıbrıs’tan da sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KKTC’de suyun geleceği Geçitköy Barajı’nda 3 ayrı isale hattının temelini attı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC hükümetinin de katıldığı temel atma töreniyle, Türkiye’den suyun geleceği Girne bölgesindeki Geçitköy Barajı çevresinde bulunan terfi istasyonu arıtma tesisi, Lefkoşa ve Girne bölgesi içme suyu isale hatlarının yapımına başlandı.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 80 kilometrelik deniz altından borularla su getirilmesi projesinin zamanında tamamlanacağını belirtti. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, 1.2 milyar liraya mal olacak projenin temellerinin kendisinin de İSKİ Genel Müdürü olduğu günlere dayandığını...