15 / 05 / 2024

KOBİ sayısı arttı

KOBİ sayısı arttı

'Türkiye'nin KOBİ Haritası'na göre, ekonominin omurgasını oluşturan KOBİ'lerin sayısı beş yılda % 313 arttı. Araştırmaya göre, sektörden en büyük payı yüzde 8.10 ile yine inşaat alıyor.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

İcradaki dosya sayısı bir haftada 134 bin arttı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, icra takibinde olan vatandaşların sayısının 3 milyon 830 bin 149’a çıktığını belirterek, icradaki dosya sayısının bir haftada 134 bin arttığını kaydetti.

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!

Milyonlarca vatandaş, artan kira giderleriyle baş etmenin yollarını arıyor. Bunlardan en yaygın olanı ise ‘ev arkadaşlığı’ oldu. Çekirdek aile bulunmayan birden fazla bireyin yaşadığı konutların sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

Yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Üçüncü Çeyrek, Temmuz–Eylül, 2023 yılına ilişkin Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı. Bu kapsamda söz konusu dönemde yapı ruhsatı verilen konut sayısı yüzde 35 arttı.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Konutta rüzgar tersine mi döndü? İlan sayısı arttı, satışlar durgunlaştı! 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ederken, ilan sayısında da yükseliş başladı. Konutta rüzgar tersine mi döndü? İşte sektörle ilgili son dakika gelişmeler...

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Konut üretiminde toparlanma işareti! 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı! 

Konut üretiminde toparlanma işaretleri gelmeye başladı. Açıklanan rakamlara göre, 2'nci çeyrekte ruhsat verilen daire sayısı yüzde 31.3 arttı. İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ücretli çalışan sayısı, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4 arttı.

KOBİ sayısı arttı Haberi

KOBİ sayısı arttı

'Türkiye'nin KOBİ Haritası'na göre, ekonominin omurgasını oluşturan KOBİ'lerin sayısı beş yılda % 313 arttı. Merkezi İstanbul'da açılan 'Dünya KOBİ Forumu'nun etkisiyle gelecek yıl artışın daha da hızlanması bekleniyor.


İnsan kaynakları sitesi Eleman.net, 'Türkiye’nin KOBİ Haritası'nı çıkardı. 200 bin KOBİ'yle gerçekleştirilen araştırma çalışmasına göre, Türkiye’de KOBİ’lerin sektörel omurgasını; son 5 yıldır inşaat, gıda, tekstil, imalat sanayi ve bilişim teknolojileri oluşturuyor. Son 5 yılda KOBİ sayısında yüzde 313 artış yaşandığını tespit eden araştırmaya göre, sektörden en büyük payı yüzde 8.10 ile yine inşaat alıyor.


Ardından yüzde 6.89 ile gıda, yüzde 6.55 ile tekstil, yüzde 4.97 ile imalat, yüzde 4.76 ile bilgisayar, internet ve BT teknolojileri geliyor. 


İSTANBUL YİNE İLK SIRADA 


KOBİ’lerin, Türkiye genelinde illere göre dağılımına bakıldığında de geçen yılki tablo değişmiyor. İstanbul 46.34 ile...