20 / 05 / 2024

Koç Holdingin Kalamış Yat Limanı kararı

Koç Holdingin Kalamış Yat Limanı kararı

Kalamış Yat Limanı için 664 milyon dolar veren Koç, imar sorunu nedeniyle ihaleden çekildi. Türkiye’nin en büyük marinası olan Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkından vazgeçtiğini duyurdu.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Kalamış Yat Limanı Birleşik Arap Emirlikleri'nin radarında!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Kalamış Yat Limanı'nı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin projeye olan ilgisini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Kalamış’ta Koç’a vize çıkmadı, BAE radara aldı' başlıklı yazısı...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Kalamış Yat Limanı'nın Koç’a devrine onay!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ihalesi resmen Koç Holding bağlı ortaklığı Tek-Art'ın oldu.

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı, İBB Meclisi’nde!

İBB Meclis üyesi Mimar Ülkü Koçar, Kadıköy Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

Koç Holding Kalamış Marina ihalesinden vazgeçti!

Koç Holding’de CEO seçilen Levent Çakıroğlu, yurt dışında büyüyeceklerini, Turgay Durak döneminde yapılan 25 milyar liralık yatırımın karşılığını almaya çalışacaklarını, daha çok istihdam yaratacaklarını söyledi.

Koç Holding'ten Kalamış Marina ihalesi için son açıklama!

Turgay Durak, 58 yaşında oturduğu Koç Holding CEO’luk koltuğunu geçen 5 yılın ardından 63 yaşında dün bıraktı. Holding'in yeni CEO'su Levent Çakıroğlu oldu..

Koç, Kalamış Marina ihalesinde yer almayacak!

Turgay Durak Koç Holding CEO’luğunu dün düzenlenen genel kurulla Levent Çakıroğlu’na devretti. Turgay Durak, ekonomi basınına verilen yemekte Kalamış Marina ihalesinde yer almayacaklarını da açıkladı.

Kalamış Yat Limanı ne olacak?

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili. "ihale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır.

Kalamış Yat Limanı'nda öncelik Koç Grubu'nun!

Safı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili, "İhale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır." dedi.

Hakan Safi: Kalamış Yat Limanı ihalesinde öncelik Koç'un!

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Kalamış Yat Limanı ihalesiyle ilgili, "İhale sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır. " dedi..

Safi Holding: Kalamış ihalesinde Koç Grubu'nun önceliği var

Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Safi, "Kalamış Marina ihalesi sürecinde en yüksek teklif sahibi Koç Grubu'nun önceliği vardır ve yeteri kadar da süresi bulunmaktadır" dedi

Koç Holdingin Kalamış Yat Limanı kararı Haberi

Koç Holdingin Kalamış Yat Limanı kararı

Koç Holding, Mayıs 2014’te yapılan ihalede 664 milyon dolar ile en yüksek teklifi vererek 30 yıl süre ile işletme hakkını kazandığı, Türkiye’nin en büyük marinası olan Kalamış Yat Limanı’nın işletme hakkından vazgeçtiğini açıkladı. 




Koç Holding’den dün akşam KAP’a yapılan açıklamada, Kalamış Yat Limanı’nın imar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının halihazırda kalkmamış olması nedeniyle ihale şartnamesinin İmar Planı başlıklı 19. maddesi kapsamında Tek Art Kalamış’ın işletme hakkı devri sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçme kararının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na (ÖİB) bildirildiği belirtildi. Açıklamada, ÖİB’nin daha önce, Kalamış Yat Limanı’nın imar planı için yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle ilgili sürecin tamamlanmasını müteakiben, işletme hakkı sözleşmesi için Koç’un bağlı ortağı Tek Art Kalamış’ı işletme hakkı devri sözleşmesi için davet etmeyi planladığı da hatırlatıldı.



TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜĞÜ

Türkiye'nin denizde bağlama...