05 / 05 / 2024

kocaeli 2b rayiç bedelleri ne

kocaeli 2b rayiç bedelleri ne

Kocaeli’ nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan vatandaşlar, 2B kapsamına giren arazileri için belirlenen rayiç bedelleri çok bulunca kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı....

2B milli emlak rayiç bedel sorgulama!

Taşınmaz mallara sahip olan vatandaşların malları için alım satım yaparken rayiç bedel sorgulanıyor. İşte 2B milli emlak rayiç bedel sorgulama işlemleri...

Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedelleri TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Hatay'daki 2B arazilerinin rayiç bedellerinin belirlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ertem sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplandırılmasını istedi..

İbrahim Karaosmanoğlu'ndan 2B toplantısı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Köşklüçeşme’deki 2B çalışma ofisinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi, firmaya yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kocaeli Diliskelesi'nde 2B arazi bedelleri açıklandı mı?

Kocaeli'nin Dilovası içesine bağlı Diliskelesi Mahallesi’nde 2/B arazi bedelleri hala açıklanmadı. Mahallede keşif yapıldı ancak bedeller sır gibi saklanıyor. Bölge sakinleri yüksek bir bedel belirlenecek olması dolayısıyla endişeli.

2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazilerinin satışları, 01/05/2010 tarihinden itibaren tespit ve takdir edilen rayiç bedeller üzerinden yapılıyor. İşte, 2B arazisi başvuru yerleri!

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

Orman vasfını kaybetmiş hazine araziler 2b arazisi olarak ifade ediliyor. 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. Peki, 2b arazilerin satışında rayiç bedel ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuru yapılıyor. 2b satış işlemlerinde rayiç bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri 2015!

Gökbel köyü 2B için ayaklandı!

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi. İşte yaşananlar...

Muğla Gökbel köyü sakinleri 2B arazileri için eylem yaptı!

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, büyükşehirle birlikte mahalleye dönüştürülen köylerindeki orman vasfını kaybetmiş araziler (2B) için belirlenen rayiç bedelleri yüksek bulan Gökbel sakinleri, yürüyüş düzenledi..

Muğla'da 2B rayiç bedelleri eylemi yapıldı!

Ortaca ilçesinde kamuoyunda "2B" olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş hazine arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan vatandaşlar, eylem yaptı. Vatandaşlar, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla, belirlenen rayiç bedellerine tepki gösterdi.

Kocaeli'de 2B arazileri TOKİ'den devralındı!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerindeki 2B arazilerinin TOKİ'den devralındığını sorunun kimse mağdur edilmeden çözüleceğinin müjdesini verdi.

2b arazisi muvakafatname süresi!

Ülkemizde orman vasfını kaybetmiş hazine araziler, 2b arazisi olarak ifade ediliyor. Bu araziler genellikle Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova gibi rantı yüksek illerde karşımıza çıkıyor. İşte, 2b arazisi muvakafatname süresi!

kocaeli 2b rayiç bedelleri ne Haberi

kocaeli 2b rayiç bedelleri ne


Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan vatandaşlar, 2B kapsamına giren arazileri için belirlenen rayiç bedelleri çok bulunca kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı. Kararağaç köyünden araçlarla İzmit’e gelen köylüler, Perşembe Pazarı alanında toplandı. Yaklaşık 200 kişi, buradan ellerindeki, 'Köylüleri öldürmeyin, yaşasın', 'Karaağaç köylüleri 2B mağduru oldu' pankartları ile 'Oy kaleni yıkma başbakan' dövizlerle, ‘Eşitlik istiyoruz’ sloganı atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.


Köylüler adına açıklama yapan Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Elmacı, "Karaağaç köyünde 4 bin 150 dönüm 2B arazisi var. Bizim köyümüzden dönüm başı 8 bin ile 15 bin lira isteniyor. Ama çevremizdeki en yakın köylerden dönümüne ise 800 lira ile 4 bin lira isteniyor. Biz eşitlik istiyoruz. Bizden niye bu kadar fazla para isteniyor.”dedi. Kendisinden 168 bin lira istendiğini...