15 / 05 / 2024

kocaeli Akmeşe Barajı

kocaeli Akmeşe Barajı

DSİ, 67 yerleşim alanı, 1748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe barajı için start verdi, barajın avam projelerinin yapılması için Büyükşehir Meclisi bu ay baraj sınırlarının imar planına işlenmesi için karar alacak.

Kocaeli Harmony City'de peşin ödemelerde yüzde 25'e varan indirim fırsatı!

Zeray İnşaat tarafından Kocaeli'de hayata geçirilen Zeray Harmony City'de peşin ödemelerde yüzde 25'e varan indirim fırsatı devam ediyor.  

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Zeray Country Akmeşe satışa çıktı! Yeni proje! 

Zeray Country Akmeşe’de yüzde 20'ye varan indirim fırsatıyla satışlar başladı. Peki Zeray Country Akmeşe’de konut fiyatları ne kadar? Teslimler ne zaman? İşte ayrıntılar...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı için ilk adım atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuruçay Tramvay Hattı projesini hayata geçiriyor...

Kocaeli’de kentsel çalışmalara 10 milyar TL bütçe ayrıldı!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada, "Kocaeli’de kentsel çalışmalara 10 milyar TL bütçe ayrıldı" dedi.

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının kaba inşaatı tamamlandı!

Kentte yeni müfreze binaları inşa eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağçeşme İtfaiye Müfreze binasının kaba inşaatını tamamladı.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının kaba inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasının kaba inşaatını tamamladı.

kocaeli Akmeşe Barajı Haberi

kocaeli Akmeşe Barajı

DSİ, cezaevi, 67 yerleşim alanı ve 1.748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe Barajı için start verdi 


SULAMA BARAJI 


Akçeşme'de yaptırılması planlanan sulama barajı, İSU'nun girişimleriyle hem sulama hem de içme suyu barajı olarak inşa edilecek. 7 milyon 188 bin metreküp içme suyu 3 milyon 100 bin metreküp sulama suyu kapasiteli barajın projelendirme çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi perşembe günü meclis kararıyla barajın sınırlarının nazım imar planına uygulanması sağlanacak. 


CEZAEVİNE SU 


Akmeşe'de yapüacak baraj ile Kartepe Eşme'den Uzuntarla'ya İzmit Köyleri, Kandıra'nm Adapazarı'na yakın köylerine kadar temiz içme suyu verilecek. Ayrıca Kandıra Cezaevi'ne temiz içme suyu ihtiyacı da Akmeşe Baraj ı'ndan sağlanacak. Yapılacak baraj ile birlikte toplam 67 yerleşim merkezinin içme suyu ihtiyacı karşüanacak.


DSİ, 67 yerleşim alanı, 1748 hektar alanının sulama ihtiyacını karşılayacak Akmeşe barajı...