17 / 05 / 2024

Kocaeli Bilim Merkezine nasıl gidilir

Kocaeli Bilim Merkezine nasıl gidilir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi.

EBRD ve ICBC’den Kocaeli lojistik merkezine 30 milyon dolar kredi!

İki banka, Arkas Holding ve Alman lojistik firması Duisport ortaklığıyla Kocaeli’de kurulması planlanan uluslararası lojistik merkezi için 30 milyon dolarlık kredi verecek...

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

Kocaeli Sekapark’ta kongre merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark’ta yeni kongre merkezi inşa ediliyor. Bölgede bulunan eski Mannesman Fabrikası yenilenerek modern bir kongre merkezine dönüşecek.

Kocaeli'deki köprülü kavşaklara neşter!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’nun kavşak noktasına sahip ve Türkiye’nin atardamarlarından D-100 ve D-130 karayollarının merkezinden geçtiği şehir merkezine köprülü kavşak ve yaya üst geçiş köprüleri ile adeta neşter vurdu.

Çürük ilan edilen Kocaeli Huzurevi binası meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Huzurevi'nin boşaltılmasıyla bir rehabilitasyon merkezine taşınmak zorunda kalan vatandaşların durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kocaeli Akçaray Tramvayı için şantiye kuruluyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan tramvay için şehir merkezine şantiye kuruluyor. Eski lojmanlar binasının bulunan alanda hazırlıklar yapılmaya başlandı.

Kocaeli Gebze'de icradan 3.6 milyon TL'ye satılık arsa!

Gebze 1. Satış Memurluğu, Kocaeli Gebze'de bulunan 3 bin 358 metrekare yüzölçümlü arsayı satışa çıkardı. İlçe merkezine yakın konumda olan arsanın toplam satış bedeli 3 milyon 694 bin 581 TL olarak belirlendi.

Kocaeli Seka’daki eski trafo binası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından Seka içirişindeki Kocaeli Bilim Merkezi yanında yer alan Seka Kağıt Fabrikası döneminden kalma trafo binalarının ve Kocaeli Fuarı içerisindeki Altınhan binasının yıkımı için ihale yapılmıştı.

Kocaeli Dilovası'nda 915 konutun temeli atıldı!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde inşa edilecek 915 konutun temeli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.

Kocaeli Şehir Hastanesi 36 ayda tamamlanacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmit'te yapımı süren Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Işık, hastane projesinin 36 ayda tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin zemini iyileştirildi!

Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hastanenin kötü olan zemininin bin 150 kazık çakılarak iyileştirildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı ne zaman başlayacak?

Kocaeli'de bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şehir Hastanesinin proje çalışmalarının devam ettiğini, orada herhangi bir aksama ve duraksama olmadığını anlattı. İşte ayrıntılar...

Antalya Kepez'e bilim merkezi yapılacak!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Fabrikası’nda açacağı bilim merkezi öncesinde fikir alışverişi sağlamak adına Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’ndeki bilim merkezlerini inceledi.

Kocaeli Bilim Merkezine nasıl gidilir Haberi

Kocaeli Bilim Merkezine nasıl gidilir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kâğıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle yaptırılan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi Kocaeli Bilim Merkezi’nde Bilgievi öğrencilerine yönelik eğitim programı düzenlendi. Farklı ilçelerdeki sekiz Bilgievi’nden gelen öğrenciler, atölyelerde ve bilim düzeneklerinde uygulamalı eğitim aldı.



600 ÖĞRENCİ KATILDI


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Bilim Merkezi’nde açılış öncesi hazırlık faaliyetleri kapsamında Akçakoca, Mariaanne, Fatih Sultan Mehmet, Mehmet Akif Ersoy, Yuvacık, İbn-i Sina, Ertuğrul Gazi ve Serdar Bilgievleri’nden gelen yaklaşık 600 öğrenciye atölye çalışması yapıldı.



HER HAFTA FARKLI GRUPLAR


Salı ve perşembe günleri 2 saat verilen eğitimler yaklaşık iki ay sürdü. Her hafta farklı grupların katıldığı eğitim programında öğrencilere atölye ve Bilim Merkezi’nde kurulu düzeneklerde uygulamalı eğitim verildi. Bilgievi öğrencilerine Optik İllüzyon,...