07 / 05 / 2024

kocaeli bilim müzesi

kocaeli bilim müzesi

Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden gelen 13 inşaat- mimarlık ve 17 bilişim teknolojileri alanında eğitim alan 30 öğrenci, Sekapark’ta yer alan Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni gezdi.

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Samsun Müzesi Projesi'nin inşaatı 2019'da bitecek!

Mustafa Yurt, Samsun Müzesi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Medikal Cerrahi Aletler Müzesi'nin inşaatı hakkında bilgiler verdi.

SEKA Kâğıt Müzesi açıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla oluşturduğu Türkiye'nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi SEKA Kâğıt Müzesi açıldı.

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

İsviçre'de İslam Medeniyetleri Müzesi açıldı!

Avrupa'da İslam dini ile ilgili "ilk modern müze" olarak nitelendirilen İslam Medeniyetleri Müzesi'nde, Müslüman bilim ve fikir adamlarının eserleri tanıtılıyor, İslam'ın insanlığın gelişmesine ve Batı medeniyetine katkıları anlatılıyor

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi açılış için gün sayıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından endüstriyel mirası korumak ve yaşatmak amacıyla eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Kocaeli Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor.

Eski Seka fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı.

Eski SEKA fabrikası Kocaeli Bilim Merkezi oldu!

Türkiye’nin ilk kağıt fabrikası SEKA, endüstriyel dönüşüm projesiyle yeniden tasarlandı, Kocaeli Bilim Merkezi oldu. Alanın restorasyonunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Restorasyon için 30 milyon lira harcadı

Kocaeli Kağıt Müzesi ne zaman açılacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar devam ediyor. İnşaat çalışmalarının bittiği Kağıt Müzesi’nde sergileme yapılacak objeler için taşıyıcı pano ve vitrin yerleri kuruluyor.

Kocaeli Bilim Merkezi'ni 3 bin kişi ziyaret etti!

Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla yapılan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılan Kocaeli Bilim Merkezi, açıldığı ilk hafta yoğun ilgi gördü.

kocaeli bilim müzesi Haberi

kocaeli bilim müzesi


Macaristan’ın Budapeşte şehrindeki Pogany Frigyes Szakközepiskola Lisesi’nden gelen 13 inşaat- mimarlık ve 17 bilişim teknolojileri alanında eğitim alan 30 öğrenci, Sekapark’ta yer alan Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni gezdi. Gelişimlerini artırmak için Kocaeli’ndeki çeşitli kurumları ziyaret eden ve başarılı uygulamaları yerinde gözlemlemek isteyen öğrenciler, Bilim Merkezi ve Kağıt Müzesi’ni çok beğendi. Macar öğrenciler ve eğitimcilerden oluşan heyet, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



GEZEREK ÖĞRENDİLER


Bilim Merkezi’ndeki deneysel uygulamaları inceleyen öğrenciler deneyler hakkında bilgi aldı. Kağıt Müzesi’ni de ziyaret eden grup, müzenin geçmişi, içindeki makineler ve özeliklerini gezerek öğrendi. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nı da ziyaret eden grup, burada daire başkanı Mustafa Altay’dan çalışmalar hakkında bilgi edindi.



Kocaeli Büyükşehir...