17 / 05 / 2024

kocaeli çevre ödülleri

kocaeli çevre ödülleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Biz dünyanın getirdiği çevre kriterlerine uymak zorundayız. Çünkü hakikaten artık dünyanın en önemli gündem maddesi çevre konuları" dedi.

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

THBB 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor!

THBB, üyesi olan beton üreticilerinin çevreye uyumlu olarak çalışmasını teşvik etmek amacıyla 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Kocaeli Körfezkent'in çevre düzenleme sözleşmesi imzalandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Emlak Konut Kocaeli Körfezkent'in çevre düzenleme sözleşmesini AHES İnşaat ile imzaladı.

Kocaeli tramvay hattında çevre düzenlemeleri yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam eden Akçaray tramvay hattında çevre düzenleme çalışmaları son sürat devam ediyor.

Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu, Avrupa Çevre Ödülü aldı!

Türk firması Hydromx, ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan ve ısı transfer verimliliğini artırarak yüzde 35'e varan tasarruf sağlayan Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu ürünüyle Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde birincilik ödülünün sahibi oldu

Gebze Lokman Hekim Camii’nin çevre düzenleme ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze’deki Lokman Hekim Camii’nin çevre düzenleme ihalesini gerçekleştirdi. . Büyükşehir ihale salonunda gerçekleştirilen ihaleye 6 firma teklif verdi.

Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı çevre düzeni planı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarılan Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu yarın askıdan iniyor...

Kocaeli Sakarya Bandı çevre düzeni planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'ne ilişkin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu dün askıya çıkarıldı...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği, 1998 yılından beri düzenlediği “Yeşil Nokta Çevre Ödülleri” ile çevre bilinci yüksek bir sektör yaratmayı hedefliyor...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta düzenlenen törenle açıklanacak.

kocaeli çevre ödülleri Haberi

kocaeli çevre ödülleri


Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri töreninde konuşan Bayraktar, bakanlığın çevre konusunda yürüttüğü çalışmaları anlattı. "Sanayiyi çevreye, çevreyi sanayiye feda etmememiz lazım. O dengeyi çok iyi korumamız lazım" diyen Bayraktar, Kocaeli'nin bu konuda öncülük ettiğini vurguladı.


Japonya'nın çevre konusunda çok duyarlı olduğunu ancak Çin ve Amerika'nın çevre kriterlerine uymadığını belirten Bayraktar, şunları söyledi:


 "Biz dünyanın getirdiği çevre kritelerine uymak zorundayız. Çünkü hakikaten artık dünyanın en önemlü gündem maddesi çevre konuları. Bu artık biliniyor. Ozon tabakasında, iklim değişiklinde sıkıntı var, buzullar eriyor bir taraftan. Toprak, hava, deniz kirliği çok ciddi gündem maddesi. Bu bakımdan herkesin çok daha bilinçlenmesi, fosil yakıtlarının azaltılması, hibrit araçlarının ön plana çıkartılması ve yenilenebilir enerjinin kullanılabilir noktasında yeni adımların atılması gerekiyor. Artık hem atık suların arıtılması noktasında,...