18 / 05 / 2024

kocaeli deprem alanları

kocaeli deprem alanları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü Çayırova’da zemin çalışması yapacak. Etüt çalışması kapsamında Çayırova genelinde zemin etüdü yapılan alanların raporu çıkarılacak.

Çinli heyet Kocaeli deprem çalışmalarını inceledi!

Çin’in Guangzhou Eyaleti’nden Kocaeli'ne gelen heyet, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde incelemelerde bulundu. Heyet, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ’ü Guangzhou Kentsel Dönüşüm Ödül Töreni’ne davet etti.

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

Gazi Üniversitesi'nden uzmanlar İzmir'deki deprem alanlarını inceleyecek!

Gazi Üniversitesi'nden yer bilimleri, deprem mühendisliği, betonarme yapılar, beton ve yapı malzemeleri ve zemin mekaniği konularında uzmanlardan oluşan heyet; deprem bölgesini incelemek için İzmir'e gitti. 

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

21 yılda Kocaeli'de toplanan deprem vergilerinin tutarı TBMM'de!

1999 yılından beri Kocaeli ilinde toplanan deprem vergilerinin tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya'daki deprem riski ve toplanma alanları mecliste!

Konya ilindeki deprem riski ve toplanma alanları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem toplanma alanlarına ne oldu? 

Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, olası büyük depremin beklendiği İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının durumunu gündeme getirdi...

Gürsel Tekin: Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın!

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın" dedi.

kocaeli deprem alanları Haberi

kocaeli deprem alanları



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü Çayırova’da zemin çalışması yapacak. Mikrobölgelendirme etüt çalışması kapsamında Çayırova genelinde zemin etüdü yapılan alanların raporu çıkarılacak. Elde edilen rapor ilçenin deprem riskinin en az ve en çok olduğu bölgeleri gösterecek. Raporda en az riskli olarak belirlenen alanlar yapılaşmanın yoğunlaşacağı bölgeler olacak.




İHALEYE 7 FİRMA TEKLİF VERDİ


Büyükşehir Belediyesi etüt çalışmasının yapılması için ihale düzenledi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen Mikro bölgelendirme ihalesine 7 firma teklif verdi. En yüksek teklif 330 bin TL ile Yertek Mühendislik firmasından gelirken, en düşük teklif 114 bin 100 TL ile Sonogram Mühendislik tarafından verildi. İhale sonucu komisyonun değerlendirmesinden sonra açıklanacak.


YERLEŞİME UYGUN ZEMİNLER BELİRLENECEK


Büyükşehir Belediyesi bu iş kapsamında Çayırova İlçesinde yerleşime uygun alanları...