08 / 07 / 2024

kocaeli elektrik üretiminde kaçıncı sırada

kocaeli elektrik üretiminde kaçıncı sırada

Türkiye'nin ilk tehlikeli atık yakma ve değerlendirme tesisi İZAYDAŞ, endüstriyel, evsel, bitkisel ve hayvansal atıklardan yılda 60 milyon kilovatsaat elektrik üretiyor. Bu da yaklaşık 17 bin hanenin enerji ihtiyacına karşılık geliyor.

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

BOTAŞ'tan doğalgaza yüzde 10 zam! Talep Bakanlığa gitti! 

BOTAŞ’ın ekim ayında sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza zam yapmak için çalışmalarında sona geldiği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Elektrikte flaş gelişme! Usulsüzlük oyunu indirim olacak

Lisanssız elektrik üretiminde suistimalleri önlemek için harekete geçen EPDK, hayvancılık, sulama ve üretim tesislerini göstererek usulsüz şekilde iki katından fazla elektrik üretimi yapan sanayicinin enerjisini bedelsiz olarak verecek.

Doğal gaza zam mı geldi? Faturalar yükselecek mi? Yüzde 50 zam şoku…

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 50, konutlarda kullanılan doğal gaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza da yüzde 44,3 oranında zam yapıldı. Gıdadan enerjiye kadar birçok alanda zam yapıldı.

Son Dakika.. BOTAŞ evlerde kullanılan doğal gaza büyük zam yaptı! Sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan gaza da zam

Konutlarda kullanılan doğal gaza yüzde 35, sanayide kullanılana yüzde 50, elektrik üretiminde kullanılana ise yüzde 44.3 zam geldi. BOTAŞ, uluslararası gelişmelere bağlı olarak yaşanan dalgalanmalar nedeniyle getirilen zammın, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Kocaeli'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Kocaeli Karamürsel'de inşaatta çalışırken elektrik akımına kapılan işçilerden biri yaşamını yitirdi, diğeri yaralandı.

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldı! 

Türkiye'de rüzgardan elektrik üretiminde dün rekor kırıldı. Günlük bazda 132 bin 902 megavatsaatle rekor gerçekleşmiş oldu. 

Kocaeli İSU’ya yeni lojistik merkezi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU bünyesinde yeni kurulan Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Daire Başkanlığı binası tamamlandı.

Kocaeli Akçaray'da elektrik telleri çekiliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Akçaray Tramvay projesinde araçların elektriğini alacağı kataner hattında tellerin çekim işleri son sürat devam ediyor.

Kocaeli'de hafriyatlarla yeni dinlenme alanları oluşturuluyor!

Hızla büyüyen ve gelişen kent Kocaeli’de inşaatların, yolların, elektrik, su hatlarının, parkların yapımı esnasında ortaya çıkan hafriyatlar kentin güzelleştirilmesinde rol alıyor.

Kocaeli'de 80 bin konut, evsel atıktan enerji üretim tesisi ile aydınlatılacak!

Türkiye'de ilk defa Kocaeli'de kurulacak evsel atıktan enerji üretim tesisi ile yılda 80 bin konutun 1 yıllık tüketimine denk gelen 250 milyon kilovatsaat elektrik enerjisi üretilecek.

Kocaeli'nde iş kazası: 1 ölü, 1 yaralı!

Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'nde elektrik akımına kapılan inşaat ustası 60 yaşındaki Cafer Toktaş öldü, ona yardım etmeye çalışan oğlu 34 yaşındaki Özcan Toktaş ağır yaralandı.

kocaeli elektrik üretiminde kaçıncı sırada Haberi

kocaeli elektrik üretiminde kaçıncı sırada

Türkiye'nin lisanslı ilk tehlikeli atık yakma ve değerlendirme tesisi İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ (İZAYDAŞ), endüstriyel, evsel, bitkisel ve hayvansal atıklardan yılda 60 milyon kilovatsaat elektrik üretiyor. 


Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği (TAYÇED) Başkanı ve İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İZAYDAŞ'ın 1996 yılında yüzde 100 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurulduğunu ve 1997'den bu yana da atık kabul ettiğini söyledi. 


 İZAYDAŞ'ın, atık bertarafının yanında, bir enerji üretim tesisi olduğunu, 1997 yılından beri tehlikeli atık yakarak enerji, çöp gazından ve biyogazdan da elektrik ürettiklerini belirten Saraç, bütün hizmetlerinin çevreyle ilişkili olduğunu söyledi. Saraç, bunları yasal ve teknik gerekliliklere uygun olarak yaptıklarını ve maliyetlerini karşılayarak kar bile elde edebildiklerini kaydetti.


- "Türkiye'de tek tesis"


Saraç, İZAYDAŞ'ın...