15 / 05 / 2024

kocaeli Kızılcapınar Köprüsü son durum

kocaeli Kızılcapınar Köprüsü son durum

Kandıra ile Doğancılı Mahallesi ve Sarısu ’yu birbirine bağlayan Kızılcapınar Köprüsü, geçtiğimiz yıl yağan aşırı yağmurlar nedeniyle çökmüş, bölge halkı aylar süren bir mağduriyet yaşamıştı...

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonuna soruşturma!

Sivas Divriği'deki 800 yıllık Kız Köprüsü'nün restorasyonunda, üzerine iş makinesi çıkarılması ve sosyal medyada tepki çekmesinden sonra valilik tarafından idari soruşturma başlatıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin yüzde 78'i tamam!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğinde olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Köprünün kırmızı beyaz kulelerinin yüzde 78'lik bölümü tamamlandı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kırmızı beyaz kulelerin 56,3'ü  tamam!

Temeli 18 Mart 2017'de atılan, iki ayak aralığı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılıyla anlamlandırılarak 2023 metre olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için Avrupa ve Anadolu yakalarında deniz içi ve kara çalışmaları aralıksız sürüyor...

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım köprüsünün çalışmalarını tamamladı.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü tamamlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi, Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü’nün genişletme çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor.

Gebze’ye yaya köprüsü inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze D-100 üzeri Osman Yılmaz Mahallesi bölgesinde yaya köprüsü inşa edilecek.

Kocaeli'ye üç yeni yaya köprüsü!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente üç yeni yaya köprüsü inşa etti.

Kocaeli Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Tıp Merkezi mevkiinde hayata geçirdiği Muhsin Yazıcıoğlu Köprüsü'nü hizmete açtı.

Ahmet Arslan: Dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu, 'Türkler'de çok oluyor' lafının tam da ispatı." dedi.

Göksu 15 Temmuz Gaziler Köprüsü açıldı!

Beykoz Belediyesi tarafından Göksu’da yapımı tamamlanan, 15 Temmuz Gaziler Köprüsü ve bağlantı yolları hizmete girdi. Göksu, Yenimahalle ve Göztepe’yi bir birine bağlayan köprüyle ulaşıma alternatif, hız ve kolaylık geldi.

Kocaeli İlk Adım Köprüsü genişletilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki yol çalışmalarını sürdürüyor. Uygulamalar kapsamında dar yollar ve köprüler genişletilerek trafiğin rahatlaması sağlanıyor. Bu kapsamda İzmit Sanayi Mahallesi’nde yer alan İlk Adım Köprüsü genişletilecek.

kocaeli Kızılcapınar Köprüsü son durum Haberi

kocaeli Kızılcapınar Köprüsü son durum


Geçtiğimiz yıl aşırı yağmurlar nedeniyle çöken Kızılcapınar Köprüsü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılıyor.


Kandıra ile Doğancılı Mahallesi ve Sarısu’yu birbirine bağlayan Kızılcapınar Köprüsü, geçtiğimiz yıl yağan aşırı yağmurlar nedeniyle çökmüş, bölge halkı aylar süren bir mağduriyet yaşamıştı. Uzun bir süre trafiğe kapatılan bu köprü vatandaşın ulaşım ihtiyacını engellerken, şahsi arazisinden yol veren vatandaş sayesinde bölgeye geçici bir köprü yapılmış ve vatandaş bu köprü üzerinden ulaşımını sağlamıştı. Fakat asırlardır kullandıkları Kızılcapınar Köprüsü’nün yıkılmasından dolayı büyük üzüntü yaşayan vatandaşlar, bir an önce Kızılcapınar Köprüsü’nün yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmuşlardı.


VATANDAŞ MEMNUN

Şahsi arazisinden yol veren vatandaşın da sorun çıkarmasının ardından köprünün yapımını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları başlattı. Asırlar boyunca bölge halkına hizmet veren bu köprünün yeniden inşa edilmesi, Doğancılı ve Sarısu halkını oldukça memnun...