06 / 05 / 2024

kocaeli mia projesine devam edilecek mi

kocaeli mia projesine devam edilecek mi

Danıştay, MİA’ya vize verdi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptığı açıklamada “Danıştay tarafından MİA projesine devam kararı verilmiştir. Şimdi kente destek vermek için çok önemli bir zamandır” dedi

Kocaeli MİA Projesi'ne 117 itiraz geldi!

23 Eylül Cuma günü akşamına kadar MİA Projesi'yle ilgili imar planına 117 itiraz geldiği açıklandı. Vatandaşların yaptıkları itirazların tamamı, İzmit Belediyesi tarafından incelenecek.

Termal Grup'a devredilen Kocaeli Darıca'daki arsa TBMM gündeminde!

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yürütülen bir inşaat projesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kocaeli MİA planı Meclis'te kabul edildi!

Temmuz Ayı Meclis toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ve Sanayi Mahallesi sınırları dâhilinde yer alan bölgede teklif edilen Merkezi İş Alanı (MİA) uygulama imar planı kabul edildi.

Kocaeli MİA projesi ile yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “MİA kimsenin elinden evini yurdunu almayacaktır. Yamalı bohça imar planından kurtuluyoruz. MİA kentimizi uçuracaktır” dedi

Kocaeli MİA Projesi onaylandı!

Kocaeli Belediyesi'ne devrettiği 465 hektarlık alanı kapsayan bin 623 parselde gerçekleştirilecek Merkezi İş Alanı (MİA) projesi, belediyenin meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Kocaeli Yeni Bayramoğlu Marina Tesisi projesi toplantısı 3 Eylül'de!

Kocaeli Darıca'da yapılması planan Yeni Bayramoğlu Marina Tesisi projesine ilişkin ÇED toplantısı 3 Eylül'de yapılacak.

Kocaeli Büyükşehir'den, MİA kararına itiraz geldi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın MİA Projesi'yle ilgili kararına itiraz etti. Şimdi, dosya bir kez daha incelenecek. 1/5000 ve 25 binlik planlarla ilgili bozma kararı yok.

Mia projesine Danıştay'dan devam kararı!

Danıştay, MİA’ya vize verdi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptığı açıklamada “Danıştay tarafından MİA projesine devam kararı verilmiştir. Şimdi kente destek vermek için çok önemli bir zamandır” dedi

Kocaeli Mia projesine Danıştay'dan devam kararı!

MİA Projesinin iptali hakkında yerel mahkemeye başvurulması sonrasında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu karar sonrasında KBB tarafından Danıştay’a itiraz edildi.İşte Danıştay'ın kararı;

Kocaeli Mia projesine Danıştay’dan karar çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı ile Naila Cafe arasında 465 hektar alanda planlanan MİA projesi ile ilgili Danıştay karar verdi.

Kocaeli MİA projesinde son durum!

MİA Projesi’ni kimi mükemmel bir proje olarak anlattı, kimi yerin dibine soktu. Davalar, haberler havalarda uçuştu sonunda Kocaeli 2. İdare Mahkemesi imar planlarını ve plan notlarını iptal etti.

Evimiz Kocaeli projesine yoğun ilgi!

Pekdemir İnşaat, Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki "Evimiz Kocaeli" projesinin konutlarını 1 Temmuz'dan itibaren teslim edecek. İlk iki etabın ardından son etap dairelerinin satışının da öne çekildi.

kocaeli mia projesine devam edilecek mi Haberi

kocaeli mia projesine devam edilecek mi


Yerel mahkemenin yürürlüğü durdurma ve plan iptali kararı aldığı MİA imar planı, Danıştay 6. Dairesi tarafından bozuldu. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlenen basın toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yüksek Mimar Zekeriya Özak, Başkan Vekili Ömer Polat, Hukuk Müşaviri Necmi Özen, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler ve davanın avukatı Halit Çokan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.





DANIŞTAY 6. DAİRESİ KARARI BOZDU


Kocaeli’nin çehresini değiştirecek ve “Dünya kenti İzmit” vizyonunu destekleyen yaşam ve ticaret merkezi MİA imar planı yargıya taşınmıştı. Yerel mahkemenin yürürlüğü durdurma ve plan iptali kararı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin itirazı sonucunda davayı inceleyen Danıştay 6. Dairesi tarafından bozuldu.


DANIŞTAY MİA’NIN ÖNÜNÜ AÇTI


Başkan Vekili Özak, Danıştay tarafından yerel mahkemenin kararına...