30 / 04 / 2024

koçarlı bağcılar köyündeki tapu sorunu

koçarlı bağcılar köyündeki tapu sorunu

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı 14 köyde yaşayan köylüler, asırlardır işledikleri ancak orman arazisi olduğu gerekçesiyle sahip olamadıkları zeytinlik ve diğer tarım arazilerinin tapularının verilmesini istiyor....

Bağcılar Belediyesi yüksek maaşlı memur alımı yapacak! Hemen bakın!

Bağcılar Belediyesi bünyesinde istihdam edilmek üzere KPSS puanı ile memur alımı yapılacağı paylaşılırken, adaylarda aranan özel koşullar ve başvuru bilgileri duyuruldu. Peki, hangi branşlarda memur alımı yapılacak, detaylar neler? İşte merak edilenler...

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

Altaş İnşaat Gıda Turizm Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Altaş İnşaat Gıda Turizm Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar Şubesi bugün Bahçelievler'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Gürbüz Yılmaz tarafından açıldı.

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 13'e ulaştı! 

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 13'e ulaştı. 

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 10'a ulaştı! 

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 10'a ulaştı. 

Bağcılar Demircan Sitesi'ndeki hak sahipleri uygun şartlarda mülk sahibi olacak!

Bağcılar Belediyesi 2019 yılında yaşanan depremde hasar gören Demircan Sitesi'nde hayata geçirilecek projeyle hak sahiplerini uygun şartlarda mülk sahibi yapacak.

Bağcılar'da 15.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Bakırköy 18. İcra Dairesi, İstanbul ili, Bağcılar ilçesi, Mahmutbey köyü, Aktopraklık mevkiinde bulunan arsayı 15 milyon 933 bin TL'ye satıyor...

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bağcılar'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüme ilişkin son bilgileri paylaştı. Kurt, "Riskli yapı ilan edilen blokların yıkımı bitmek üzere" dedi.

Bağcılar Kirazlı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde son durum ne?

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları devam ediyor.

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Bağcılar'da 2020 yılında 4 bin 450 nikah kıyıldı!

Bağcılar'da 2020 yılında  4 bin 450 çift dünya evine girdi. 2019 yılında bu rakam 5 bin 353’tü. 

koçarlı bağcılar köyündeki tapu sorunu Haberi

koçarlı bağcılar köyündeki tapu sorunu


Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı 14 köyde yaşayan 5 bin 470 vatandaşı ilgilendiren tapu problemi, yıllardır çözülmeyi bekliyor. Köylüler, asırlardır işledikleri ancak orman arazisi olduğu gerekçesiyle sahip olamadıkları zeytinlik ve diğer tarım arazilerinin tapularını verilmesini istiyor. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen köylüler, kadastro geçmeyen arazilere Orman Genel Müdürlüğü'nün sahip çıkmasının da vatandaşlar arasında husumete yol açtığını savunuyor. Dedelerinden kalan ve yıllardır işledikleri tarım arazilerinin orman gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu belirterek, hükümetin bu konuda adım atmasını bekliyorlar. İşledikleri fıstık çamlarını ağaç olarak kâğıt üzerinde köylülerine paylaştıran muhtarlar da bu çözümün geçici olduğunu belirterek, kalıcı çözüm için seslerine kulak verilmesini istiyor.


Koçarlı’nın tapu problemi olan köyleri Akmescit, Bağcılar, Birci, Çallı, Çeşmeköy, Çulhalar, Dereköy, Esentepe, Gaffarlar, Karaağaç, Kızılcabölük, Kuşlarbeleni, Mersinbeleni ve Sapalan. Orman İşletmesi yetkilileri, buralarla...