07 / 05 / 2024

kocasinanda gecekondulaşma mı var

kocasinanda gecekondulaşma mı var

Hayata geçirildikten sonra konut bölgeleriyle şehre değer katacak olan kentsel dönüşüm projeleri, Kocasinan Belediyesi'ni "Yeni Kayseri"nin önemli merkezlerinden biri haline getirecek. Proje Kocasinan'ı gecekondulaşmanın önüne geçirek.

Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı! Kirada yüzde 25’in üzerinde de anlaşma mümkün!

1 Eylül’de başlayan kira uyuşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması konusunda konut sahipleri ve kiracıların kafalarında soru işaretleri yer alıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin açıklama yaparak konuya ilişkin merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Kaan Yücel: 'Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun gecekondulaşma!'

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yücel, Kentsel dönüşümdeki problemlerden birinin gecekondulaşma olduğunu ifade eden “Gecekondu problemini çözmeden, kentsel dönüşümü çözemeyiz" dedi.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

İPhone yeni tasarıma mı geçiyor! İPhone 16 nasıl tasarıma sahip olacak?

iPhone 14 Pro serisinde tasarım değişikliği yapan teknoloji devi Apple'ın bir sonraki tasarım değişikliğini İPhone 16 modellerinde yapması bekleniyor.

Bursa'da kiralık ve satılık ev fiyatları rekora koşuyor!

Kiralık ve satılık evlerdeki fahiş fiyatlar sebebiyle Bursa’nın yeni bir gecekondulaşma tehdidiyle karşılaştığına dikkat çeken BEMO Başkanı Erdal Çelebi, “Bu tehlikeyi birlikte görüp, kontrol etmemiz lazım. Vatandaşa yaşanabilir alanların düşük maliyetlerle teslim edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

Maltepe'de 9 katlı binaya izinsiz yıkım!

İstanbul Maltepe’de yaklaşık bir ay önce boşaltılan 9 katlı binanın yıkım izin alınmadan başladı. Zabıta görevlileri yıkıma müdahale etti. 

Gayrimenkulde intifa hakkı sahibi kira alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '66 yaşında emekli biriyim. Bir dükkanım var. Bu yerin intifa hakkını iki çocuğuma vermeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda ilgili vergiler kime ait olur? Kira bedelleri bana mı ödenir, çocuklarıma mı?' sorusunu yanıtladı.

Giresun'daki felaketi yanlış yapılaşma mı tetikledi?

Giresun'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketini incelemek üzere bölgeye giden CHP heyeti, incelemelerindeki tespit ve önerileri raporlaştırdı.

Müteahhit aynı daireyi iki kişiye satarsa ne olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Müteahhit, aldığım yapıyı başkasına devretti. O inşaatı sürdürdü ama dairemi vermedi. Eski müteahhit dairemi bir başkasına satmış. Hakim dosyanın asliye hukuk mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Bu benim zararıma mı olur?' sorusunu yanıtladı.

kocasinanda gecekondulaşma mı var Haberi

kocasinanda gecekondulaşma mı var

Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlığı devam eden kentsel dönüşüm projelerinin en önemlilerinden biri de Ahi Evran Kentsel Dönüşüm projesi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeyi oldukça önemsiyor. Bir dizi inceleme yapmak üzere projeyi çalışma ekibiyle beraber uygulama alanında inceleyen Çolakbayrakdar, Kocasinan'ın çehresini değiştirecek projeleri arka arkaya hayata geçireceklerini söyledi. 


Ahi Evran Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çok önemli olduğunu söyleyen Çolakbayrakdar, bölgedeki inşa faaliyetlerini Haziran ayı sonrasında başlatacaklarını söyledi. 500 bin metrekare alan üzerine hazırlanan proje için Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay alındığını hatırlatan Çolakbayrakdar, "Şu anda çalışmalarımızın sahadaki uygulamaları üzerine istişare etmek için ekipteki arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Ahi Evran'da şu ana kadar birçok hak sahibi ile anlaşmalarımızı tamamladık. Etap etap yürütmüş olduğumuz çalışmalarımıza ek olarak, yeni etaptaki hak sahipleriyle de anlaşmalarımızı sürdürüyoruz. Bir...