02 / 05 / 2024

Kök tapu anlamı

Kök tapu anlamı

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge tapu oluyor. Peki, kök tapu nedir?

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Borsa yatırımcıları aman dikkat! Uzmanlar uyardı iki gün bekleyin!

İstanbul Borsa'da iki haftalık düş trendi devam ediyor. Uzmanlar sene sonu olması sebebiyle gerçekleşen dalgalanmanın bir düşüş veya çıkış trendi anlamı taşımadığını ifade ediyor. 

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

30 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu, taşınmaz alım ve satışlarında kullanılan bir belgedir. Peki yıllar önce alınmış tapu üzerinde değişiklik yapılabilir mi? İşte detaylar!

Yılın ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 6 ayında 1,5 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu işlemlerden yaklaşık olarak 18,5 milyar liralık tapu harcı geliri elde edildi.

Kök tapu ne demek?

Kök tapu, tapulara esas olarak kullanılan ve Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan tapu kayıtları olarak biliniyor. Peki, Kök tapu ne anlama geliyor? Kök tapu ne işe yarar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Iğdır'daki 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Iğdır'da 40 yıla aşkın süredir yaşanan tapu kirizi Vali ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim'in araya girmesiyle çözüldü.

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Kök tapu anlamı Haberi

Kök tapu anlamı

Kök tapu nedir?

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge tapu oluyor.


Halk arasında “tapu senedi” olarak da nitelendirilen bu belge daimi ve müstakil haklar için de düzenlenebiliyor.


Kimi tapular "Kök tapu" olarak nitelendiriliyor. Peki, kök tapu nedir? Kök tapulu ne demek? Kök tapu geçerli midir? 


Cumhuriyet öncesi kayıtlara giden tapulamaya esas olan tapu ve temessük kayıtlarıdır. Bir tapu kaydının esas itibariyle kaynaklandığı ilk tapu kaydı kök tapu olarak ifade ediliyor. Bu tapulara Osmanlı tapusu da deniyor.


Kök tapuları hakkında bilgilere ulaşmak için Osmanlı arşivleri ve Tapu Müdürlükleri ile iletişime geçilebiliyor.



Eski Osmanlı tapularının geçerliliği!



Işıl Seren...