29 / 04 / 2024

Kök tapu nedir

Kök tapu nedir

Kök tapu, tapulara esas olarak kullanılan ve Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan tapu kayıtları olarak biliniyor. Peki, Kök tapu ne anlama geliyor? Kök tapu ne işe yarar? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Hisseli arsa satışlarında nelere dikkat edilmeli?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, ‘Hisseli bir parselde hissedarlardan birisi ‘kök tapu’ satışı yaparsa hissedarlar ön alım davasını kaybedildiğini, kök tapudan kastın ne olduğu soruldu.

Kök tapu nedir?

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge tapu oluyor. Peki, kök tapu nedir?

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Borsada bir hisse ucuz mu pahalı mı nasıl anlaşılır? F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır?  

Borsa İstanbul’da hisse senedi alan küçük yatırımcıların aklına takılan sorulardan biri de şirketlerin F/K oranı ve bu oranın nasıl hesaplanacağı. Borsa Filozofu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, F/K oranı nedir, nasıl hesaplanır sorularının cevabını verdi.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Kahramanmaraş'ta 40 yıllık tapu sorunu çözüldü! Hak sahipleri tapularına kavuştu!

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Çamlık Mahallesi’nin 40 yıllık tapu sorununa resmen neşter vuruldu. Tapular hak sahiplerine verildi. İşte ayrıntılar...

Hisseli tapuya kredi çıkar mı?

Hisseli tapuya kredi çıkıp çıkmayacağı merak edilen konular arasında bulunuyor. Peki, hisseli tapu nedir, hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte detaylar...

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Düzenleme ortaklık payı nedir? Düzenleme ortaklık payı nasıl uygulanır?

Düzenleme ortaklık payı, kanunlarla desteklenen önemli düzenlemeleri ifade eden bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenleme belirli bir süreç içinde ve kurallarla gerçekleştiriliyor. Peki düzenleme ortaklık payı nedir ve nasıl uygulanır? İşte DOP ile ilgili ayrıntılar…

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Kök maaş ne demek? Kök maaş nasıl öğrenilir? Kök maaş nedir e-devlet? İşte SSK hesaplama bilgisi!

Kök maaş hesaplama e-Devlet ekranı vatandaşlar tarafından gündemde yer almaya devam ediyor. Enflasyon rakamları ile memur ve emekli zammı netleşirken kök maaş nasıl hesaplanır? sorusu da milyonlarca emeklinin yoğunlaştığı konulardan oldu. İşte, emekli kök maaş hesaplama bilgileri.

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Kök tapu nedir Haberi

Kök tapu nedir

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli sayılan resmi belgeye tapu belgesi deniyor. Bir tapu kaydının esas itibariyle kaynaklandığı ilk tapu kaydı kök tapu olarak biliniyor. 

Taşınmaz mallara ait mülkiyet hakkı tapu belgesiyle ispat ediliyor. Eski Türkçede güven anlamına gelen tapuk kelimesinden türemiş bir kelime olarak açıklanıyor.

Kök tapu, tapulara esas olarak kullanılan ve Cumhuriyet dönemi öncesine dayanan tapu kayıtları olarak karşımıza çıkıyor. Kök Tapular aslında herkesin bildiği Osmanlı Tapuları’dır. Bu tapular elimizde bulunan tapuların oluşmasında kaynak olarak kullanılan belgelerdir.

Kök tapulara ve içlerinde bulunan bilgilere ulaşmak her zaman mümkün olmuyor. Bu bilgilere ulaşmak için Tapu müdürlükleri ve eski Osmanlı Arşivleri kullanılabiliyor. 

Osmanlı tapusu sahipleri, dedelerinden kalma araziler...