03 / 05 / 2024

kombi bakımı kiracıya mı ait

kombi bakımı kiracıya mı ait

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası hususu da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Aile destek, evde bakım, 65 yaş, engelli aylığı! Tutarlar sil baştan değişti! e-Devlet'ten başvuranlar yaşadı!

Devlet tarafından durumu yetersiz olanlar için destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile destek, evde bakım, engelli aylığı gibi ödemelerde güncellenen memur maaşları kast sayısında artışlar yaşandı. utarlar sil baştan değişti! İşte güncel destek ödemeleri...

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

Evde bakım maaşı alanlara son dakika Ağustos 2023 müjdesi! Hemen açıklanan karara bakın!

Evde bakım maaşı ağustos ayının gelmesiyle beraber yeniden gündeme oturdu. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç kimseler için yakınlarına ödeniyor. Peki, evde bakım maaşı ağustos ayında zamlı olarak hesaplara yatırılacak mı? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı alanlara 2023 Temmuz ödemesinde son dakika! Maaşlar hesaplara yattı mı?

Evde bakım maaşı 2023 zammıyla beraber yükseltildi. Her ay düzenli bir şekilde gerçekleşen evde bakım ödemeleri yaşlı, engelli, bakıma muhtaç olanlar için yakınlarına veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak sürprizi! Zamlı maaşlar kalem kalem hesaplandı! Şimdi bakın!

Asgari ücret zammı ile sosyal yardımların da tutarları değişecek. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak sürprizi! Zamlı maaşlar kalem kalem hesaplandı! Şimdi bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak?

Milyonlarca vatandaş Ocak zamlı maaş hesaplamalarını merakla araştırıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası için Ocak zammı peş peşe hesaplandı! Kim kaç lira maaş alacak? Şimdi bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak zammı ışığı yandı! Maaşlar kaç liraya yükselecek? Şimdi bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak zammı ışığı yandı! Maaşlar kaç liraya yükselecek? Şimdi bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı peş peşe duyuruldu! Şimdi yeni hesaplanan maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı peş peşe duyuruldu! Şimdi yeni hesaplanan maaşlara bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak zammı tek tek hesaplandı! Rakamı görenin ağzı 1 karış açık kaldı

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 1 Ocak zammı tek tek hesaplandı... Bu rakamı görenin ağzı 1 karış açık kaldı...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında zam ışıkları yandı! Kimin maaşı kaç TL olacak? Şimdi bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında zam ışıkları yandı! Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı Ocak zammıyla kaç lira olacak? Kimin maaşı kaç TL'ye yükselecek? Şimdi bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşına Ocak zammı müjdesi! Ocak zammıyla kime kaç TL ödenecek? Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşına da Ocak zammı gelecek. Peki Ocak zammıyla kime kaç TL ödenecek? 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı peş peşe hesaplandı. Hemen bakın!

kombi bakımı kiracıya mı ait Haberi

kombi bakımı kiracıya mı ait

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası, kombi bakımı ve masrafları gibi hususlar da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor.


Demirbaşlardan biri olan kombi bakımı ve arızaları en çok yaşanan sorunlar arasında yer alıyor. Kombi, hem ısıtma hem de sıcak su kullanımı ihtiyacını karşılamak için herhangi bir şofben gibi ilave araçlara ihtiyaç duymayan modern bir ısıtma sistemine deniyor.


Peki, kombi bakımı kiracıya mı aittir? Kombi arızasını kiracı mı öder?


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları ev sahibine ait oluyor.


Kombi bakımı ise kiracıya ait oluyor. Periyodik olarak...