03 / 05 / 2024

kombi bakımı masraflarını kiracı mı öder

kombi bakımı masraflarını kiracı mı öder

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası hususu da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, kombi bakımı kiracıya mı ait?

7 bin 609 TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!

Binlerce kişinin faydalandığı evde bakım maaşının ödeme tarihleri merak ediliyor. Peki evde bakım parası Mart 2024 ödemeleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? Ekim 2023 evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım maaşının hesaplara ne zaman yatırılacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Ekim 2023 evde bakım maaşlarında son dakika....

Devletten yaşlılara müjde! Artık huzurevi ve evde bakım masraflarında devlet yardımı alınabilecek

Türkiye, son yıllarda doğurganlık oranlarının düşüşü ve yaşlı nüfusun artışıyla dikkat çekiyor. Devlet, vatandaşlarının yaşlılık dönemindeki bakım gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan 'yaşlı bakım sigortası' uygulamasını başlatma kararı aldı. Bunun nedeni ise yaşlı bakım masraflarının artmasıdır.

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parasında yeni zam müjdesi! Ocak ödemeleri buz kestirdi! Son dakika!

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parasının kaç lira olarak hesaplara yattığı merak ediliyor. Peki 65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL'ye yükseldi? Ocak'ta sosyal desteklere ne kadar zam gelecek?

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları açıklandı! İşte evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakımı alanların yeni ve zamlı maaşları peş peşe açıklandı! Peki güncel evde bakım maaşları ne kadar oldu? İşte evde bakım maaşlarında son dakika...

Evde bakım maaşı yattı mı? 2023 evde bakım maaşı ne kadar oldu? Son dakika!

Temmuz'un ortalarına gelindiğinde, evde bakım maaşının hangi illere ödendiği merak ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? 2023 Temmuz evde bakım maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Evde Bakım Yardımı yatan iller listesi! İl il açıklandı! Hemen bakın!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödemesi yapılan evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırılıyor. Normalde her ayın 15'i ila 30'u arasında yatırılan evde bakım parasının Ramazan Bayramı nedeniyle hesaplara yatırılıp yatırılmadığı merak ediliyor. İşte detaylar...

Evde bakım maaşı neden yatmadı? Nisan ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 14 Nisan 2023 evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar araştırmaya koyuldu. Evde bakım maaşının neden hala yatmadığı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

13 Nisan evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? T.C No ile evde bakım maaşı sorgulama!

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki evde bakım aylığı yattı mı? İşte detaylar!

2023 evde bakım maaşı yatan iller listesi! Nisan ayı evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşı yatmaya başladı mı?

Evde bakım maaşını alan vatandaşlar merakla “Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım maaşı yattı mı? 14 Mart evde bakım maaşı yatan iller!

Evde bakım maaşının ne zaman yatacak, yattı mı? soruları vatandaşlar tarafından merakla sorulmaktadır. İşte 14 Mart evde bakım maaşına dair detaylar!

kombi bakımı masraflarını kiracı mı öder Haberi

kombi bakımı masraflarını kiracı mı öder

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası, kombi bakımı ve masrafları gibi hususlar da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor.


Demirbaşlardan biri olan kombi bakımı ve arızaları en çok yaşanan sorunlar arasında yer alıyor. Kombi, hem ısıtma hem de sıcak su kullanımı ihtiyacını karşılamak için herhangi bir şofben gibi ilave araçlara ihtiyaç duymayan modern bir ısıtma sistemine deniyor.


Peki, kombi bakımı kiracıya mı aittir? Kombi arızasını kiracı mı öder?


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü tamir masrafları ev sahibine ait oluyor.


Kombi bakımı ise kiracıya ait oluyor. Periyodik olarak...