15 / 05 / 2024

komşuya dava açmak

komşuya dava açmak

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünüdür. Peki, komşunun eve zarar vermesi halinde ilgili kişiye hangi yaptırımlar uygulanır?

Arabulucuda anlaşamayan ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Resmen açıklandı! Dava açmak...

1 Eylül’de başlayan kira anlaşmazlıklarında arabuluculuk uygulamasına ilk 15 gün içinde 14 binden fazla başvuru geldi. Peki arabulucuda anlaşma yapılamazsa dava açılabiliyor mu? İşte ayrıntılar...

Kombiyi açmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanlarda kaloriferin yakılmasının zorunlu olup olmadığına yönelik sorularının yanıtını kaleme aldı.

Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüşlerle kaloriferler yanmaya başlarken komşusu kombi yakmayanların hakları da merak ediliyor. Peki Kaloriferini yakmayan komşuya dava açılabilir mi?

Gürültü yapan komşuya dava açılabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında gürültü yapan komşulara karşı yapılabilecek işlemleri kaleme aldı.

Komşuya ‘deniz manzaramı kapattın’ davasında flaş karar!

Yargıtay, komşusunun yaptırdığı tadilatlar nedeniyle deniz manzarasının kapandığı gerekçesiyle dava açan ev sahibini haklı buldu. Yargıtay, yazlıkçının evini eski haline getirmesi gerektiğine karar verdi.

Justin Theroux'a komşusu inşaat kurallarına uymadığı için dava açtı!

Jennifer Aniston-Justin Theroux çifti, New York Greenwich Village’taki evlerinde bir süredir tadilat yaptırıyor. Justin Theroux'a komşusu inşaat kurallarına uymadığı için dava açtı.

Emlak vergisi değerine dava açmak için 7 Eylül son gün!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz emlak vergisi değerine dava açmak isteyenler için tarih hatırlatmasında bulundu.

Deniz GYO dava açıklaması yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Deniz GYO'dan dava açıklamasını yayınladı.

Silopi'deki 8 riskli alan için dava açıldı!

Bakanlar Kurulu’nun Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 8 mahalledeki bazı alanların “riskli alan” ilan edilmesi kararına karşı iptal ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açıldı.

Mehmet Ertuğrul Hatay, Betüla Peyzaj'a dava açtı!

HATKO AŞ'nin yönetim kurulu başkanı, eski FB'li yönetici Mehmet Ertuğrul Hataylı, Sarıyer Reşitpaşa'daki evinin bahçesinin peyzaj işlerini istediği gibi yapmayan şirkete dava açtı.

İzmir Karabağlar'daki imar planına 2. kez dava açıldı!

İZMİR Karabağlar halkı, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin, oluşturulan ilk imar planını iptal ettirmesinin ardından, küçük değişikliklerle yeniden açıklanan imar planlarına yine dava açtı.

Bababurnu Deniz Feneri'nin imar iznine dava açılacak!

Büyükşehir Belediyesi, Bababurnu Deniz Feneri için yapılan imar değişikliğine ve Muratpaşa Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının iptali için dava açacağını bildirdi.

Hazal Kaya İtalya’da restoran açmak için yer bakıyor!

Oyunculuğun yanı sıra aşçılık eğitimi alan Hazal Kaya, İtalya’da restoran açmak istiyor. Kaya’nın yakın çevresine, “İtalya’da kendi restoranımı açacağım. Şu an hayalim için yer bakıyorum” dediği öğrenildi.

komşuya dava açmak Haberi

komşuya dava açmak

Komşunun eve zarar vermesi!

Komşuluk hukuku, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak tanımlanıyor.


Komşuluk hukuku, Türk Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Sınırları belirlenen hak ve sorumlulukların ihlal edilmesi durumunda ise Kabahatler Kanunu ile Türk Ceza Kanununda yer alan hükümlere göre yaptırımlar uygulanıyor. Bu hususta komşunun komşu eve zarar vermesi halinde Türk Ceza Kanunun 151 inci maddesi uygulanıyor.


Mala Zarar Verme

MADDE 151 - (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.


(2) Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yaramayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olan kişi hakkında...