16 / 05 / 2024

konacık gavur avlusu harabeleri nerede

konacık gavur avlusu harabeleri nerede

Muğla' nın Konacık' taki Adayeri Mevkii Hamasa bölgesinde Gavur Avlusu Harabeleri civarında süren inşaat çalışmalarının tarihi kalıntıların sınırına kadar gelmesi Konacıklılar' ın tepkisine neden oldu...

Bodrum’daki Livadi Konacık Evleri'ne GOOA Architects imzası!

Bodrum’daki Livadi Konacık Evleri, İçkale Şirketler Grubu tarafından inşa edildi. Proje toplam 4 villandan oluşuyor. 

Bodrum Dragon Konacık'ta satışlar başladı! Yeni proje!

Önderler İnşaat tarafından Bodrum'un yeni gözdesi Konacık'ta yükselen Bodrum Dragon Konacık'ta satışlar başladı. Peki Bodrum Dragon Konacık konut fiyatları ne kadar? İşte Bodrum Dragon Konacık ile ilgili ayrıntılar...

ÖİB, Bodrum'daki 3 taşınmazı satıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum Konacık, Bitez ve Gökçebel mahallelerinde yer alan 3 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

Bodrum'da arkeolojik sit alanı 63 milyon TL'ye satışa sunuldu!

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü, Konacık ve Göl mahallerinde bulunan 5 taşınmazı ihale yoluyla satışa çıkardı. Satışa çıkarılan taşınmazlar için 63 milyon TL bedel istendi. 

Bodrum Konacık'ta 11 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Bodrum 1. İcra Dairesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık Mahallesi 192 ada 80 parselde yer alan gayrimenkulü 11 milyon TL'ye satıyor...

Bodrum Milli Emlak'tan 22.9 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Ortakent, Gökçebel, Türkbükü ve Konacık mahallelerinde yer alan 7 adet arsayı 22 milyon 933 bin 502 TL'ye satıyor.

Bodrum'da 18.7 milyon TL'ye satılık arsa!

Muğla İli Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü, Muğla Bodrum Konacık Mahallesi'nde yer alan arsayı 18 milyon 660 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Bodru ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖİB'den Muğla Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!

Muğla'nın Bodrum ilçesi, Konacık Mahallesi'nde yer alan taşınmazın satışına onay verildi...

Decoyap Bodrum Fuarı 22 Ocak'ta başlıyor!

Ege Bölgesi'nde Bodrum Dekorasyon Tadilat ve İnşaat Malzemeleri Fuarı Decoyap Bodrum, 22 Ocak 2020 tarihinde Bodrum Konacık Herodot Kültür Merkezi Fuar ve Sergi Alanı’nda başlıyor.

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

Bodrum'da 3.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Muğla İli, Bodrum İlçesi, Konacık Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 3 milyon 842 bşn 242 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

konacık gavur avlusu harabeleri nerede Haberi

konacık gavur avlusu harabeleri nerede


Muğla Konacık Adayeri Mevkii Hamasa bölgesinde Gavur Avlusu Harabeleri civarında süren inşaat çalışmalarının tarihi kalıntıların sınırına kadar gelmesi Konacıklıların tepkisine neden oldu. Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma Ve Yaşatma Derneği başkanı Mehmet Melengeç'e bir çoban tarafından yapılan ihbarla ortaya çıkan olay üzerine Kaymakamlık, Bodrum Kalesi yetkilileri ve Muğla Üniversitesi Arkeoloji bölümü devreye girdi. Prof. Dr. Adnan Diler Bodrum Kalesi arkeologlar tarafından süren sondaj kazılarını ziyaret ederek bilgi aldı. 


İnşaat şirketi yetkililerin de bölgedeki Leleg harabeleri restorasyonuna destek sözü vermesi üzerine tarihi kalıntıların korunması konusunda yetkililere bilgi veren Diler, Konacık bölgesindeki sit alanlarının özellikle korunması gerektiğini ifade etti. Leleg Uygarlığı anlamında yoğun yerleşimlerin yaşandığı Konacık'ta süren Pedasa kazılarında da yeni buluntular bölgenin kaderini değiştiriyor. 


Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma Ve Yaşatma Derneği başkanı Mehmet...