04 / 05 / 2024

konak eski tariş

konak eski tariş

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

Yozgat'taki 20 tarihi konak kamulaştırıldı!

Yozgat Belediyesi tarafından 20 eski ev ve konak kamulaştırıldı. Tarihi konakların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için çalışmalar başlatıldı. 

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Mahall Bomonti İzmir Konak teslim tarihi!

Mahall Bomonti İzmir projesi 250 milyon dolar yatırımla yükseliyor. İzmir Konak'ta eski Şaraphane arazisinde inşa edilen Mahall Bomonti İzmir projesinde 9 tarihi blok olacak...

Boyabat Belediyesi konak satın aldı!

Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından, ilçe turizmine kazandırılmak üzere konak satın alındı. İsmail Eski Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya teslim edildi.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

Konak Belediyesi protokol cami için alan gösterdi!

Konak Belediyesi, yapılması planlanan protokol cami için Çınarlı'da Özel İdare'den kalan taşınmazlara karşılık yine aynı bölgede bulunan ve özelleştirme ile satılan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait eski muayene istasyonunun bulunduğu alanı gösterdi.

İzmir Konak'ta konutların metrekaresi 10 bin TL!

TDUB, İzmir'in gözdesi Konak'ı mercek altına aldı. Alsancak Kordon civarı gibi deniz manzaralı eski konutların metrekaresi 8 bin -10 bin TL, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yalı dairelerinin metrekaresi 5 bin- 7 bin TL.

İzmir İl Özel İdaresi eski binasında plan tartışması!

İZMİR İl Özel İdaresi’nin Çınarlı’daki eski binasının bulunduğu alanla ilgili Defterdarlık İzmir Emlak Dairesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasında planlama çekişmesi büyüdü.

İzmir Konak Çınarlı'ya yapılacak camiye engel mi olunuyor?

Konak Belediye Meclis toplantısına geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliği ile dini tesis alanına çevrilen Çınarlı'daki eski Özel İdare binasıyla ilgili yaşanan tartışmalar damga vurdu.

İzmir Pasaport sahili neden değerli?

İzmir Körfezi'nde 19'uncu yüzyılın sonlarından günümüze kalan tek tarihi kıyı alanının Cumhuriyet Meydanı ile Konak Eski Gümrük depoları arasında kalan Pasaport kesimi olduğu ifade edildi.

Konak'taki eski bina yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Konak'ta, kullanılmayan eski bir binanın duvarına 'Dikkat Yıkılabilir' yazsısı asılırken, çevresinde ise hiçbir önlem alınmaması dikkat çekti.

Abacı Konak Otel Eskişehir, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarını hedefliyor!

Abacı Konak Otel Satış ve Pazarlama Müdürü Tunç Gezmez, “ Şehir otelciliği ve çeşitliliği açısından yıldızı parlayan kentlerimizden birisi olan Eskişehir’in, kültürel mirası ve tarihinin tanıtımında öncü olacağız” dedi.

konak eski tariş Haberi

konak eski tariş


İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde Alsancak Stadı ile Mürselpaşa Bulvarı arasında kalan Özak GYO'nun konut, rezidans, AVM, ofis ve hastane projesi yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu. Alanda hiç kamusal yol öngörülmeden bu erişim olanağının parkın tasarımında inisiyatife bırakılmış olmasının şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, planlama mevzuatına, plan tekniğine ve kamu yararına uygun olmadığı kanaatine varan İzmir 4. İdare Mahkemesi, dava konusu plan değişikliği nedeniyle uygulamaya geçilebileceği gözönüne alındığından telafisi güç ve imkansız zararlar doğabileceği için hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, turizm-ticaret- kültür plan notuna konut eklenmesinde ısrar edilecekse mutlaka mahkemenin iptal...