14 / 05 / 2024

konak ismet inönü evi

konak ismet inönü evi

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı yazılı açıklamada bir süredir ziyarete kapalı bulunan ve İzmir Konak'ta yer alan İsmet İnönü Evi'nin, gerekli düzenlemelerin ardından ziyarete açılacağını belirtti...

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Halk GYO İzmir Konak 2 binasının 2022 değeri belli oldu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer alan İzmir Konak 2 binasına ilişkin 2022 yıl sonu değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO İzmir Konak 2 binasının değeri ne kadar oldu? İşte Halk GYO İzmir Konak 2 binası ile ilgili ayrıntılar ve değeri...

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının değeri ne kadar oldu? 

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının 2022 yıl sonuna ilişkin değerleme raporu yayımlandı. Binanın 2022 itibarıyla değeri resmen belli oldu. 

Hepsiburada, iPhone 14 için ön sipariş almaya başladı! İşte iPhone 14 22 Eylül 2022 fiyat listesi

İşte Hepsiburada'nın iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in 22 Eylül 2022 satış fiyat listesi... Hepsiburada, iPhone 14 için ön sipariş almaya başladı. Peki iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in fiyatları ne kadar? İşte yanıtı…

Cumhurbaşkanı konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni'nde konut ve kira fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilecek hamleyi açıkladı.

Mistral GYO'nun Konak projesi başlıyor! Projeyi Viven İnşaat inşa edecek! 

Mistral GYO'nun İzmir Konak projesinde inşaat süreci başladı. Viven İnşaat tarafından hayata geçirilecek projenin yapı ruhsatı belediyece onandı. İşte Mistral GYO Konak projesine ilişkin tüm ayrıntılar...

Halk GYO İzmir Konak 2 binasının değeri ne kadar?

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İzmir Konak 2 binası için 27 milyon 500 bin TL piyasa değeri takdir edildi. Binanın KDV dahil piyasa değeri 32 milyon 450 bin TL olarak belirlendi.

Halk GYO İzmir Konak 1 binasının değeri 56.6 milyon TL oldu!

Halk GYO İzmir Konak 1 binası için 48 milyon TL piyasa değeri takdir edildi. Binanın tamamı için 205 bin TL aylık KDV hariç kira değeri takdir edilirken, yüzde 18 KDV dahil toplam satış değeri 56 milyon 640 bin TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO 3 projesi için ön talep topluyor!

Yeni konut yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut GYO, Bizim Mahalle 4. Etap, Vadi Evleri 2. Etap ve Başakşehir projeleri için ön talep topluyor...

Gaziantep Kuzeyşehir ve Güneyşehir projeleri için ön talep toplanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte hayata geçireceği 14 bin konutluk proje için ön talep sürecini başlattı. 

konak ismet inönü evi Haberi

konak ismet inönü evi

İsmet İnönü'nün İzmir Konak'taki evi ziyartetçilere açılıyor. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı yazılı açıklamada bir süredir ziyarete kapalı bulunan İsmet İnönü Evi'nin, gerekli düzenlemelerin ardından ziyarete açılacağını belirtti.


Evin, Lozan Barış Antlaşması’nın en önemli ismi İsmet İnönü’nün doğduğu ev olduğuna işaret eden Tartan, şunları kaydetti:


"Bazı değerleri her zamankinden çok sahiplenmemiz, zorunluluk haline geldi. Lozan, bizim için sadece özgürlüğün, birlik ve beraberliğimizin adı değil, Cumhuriyetimizin bize katkılarının da tekrar anlatımıdır. İnönü Vakfı, bugüne dek Lozan’da tarih yazan İsmet İnönü'nün doğduğu evi korudu ve ziyarete açık tuttu. Ancak bundan sonra İsmet İnönü Evi, gerçek bir müze haline gelecek. Müzeyi ziyaret edenler, Kurtuluş Savaşı günlerini, Lozan’da yazılan efsaneyi, Cumhuriyetimizin doğup yükselişini hissedecek, tarihe tanıklık edecekler."


1999 yılında ziyarete açılan İsmet İnönü Evi, İnönü’nün...