30 / 04 / 2024

Konak Pier AVM açılış

Konak Pier AVM açılış

İzmir'in simge mekanlarından 18 Ekim 2002'de hizmete açılan Konak Pier'de, 12 yıl süren ruhsat sorunu aşıldı ancak, AVM eski günlerine dönemedi. Mağazalarını kapatan firmalar artık dönmek istemiyor.

İş GYO, Ege Perla AVM kapasite artış ÇED toplantısı 22 Kasım'da!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından; İzmir Konak ilçesi Mersinli Mahallesi'nde Ege Perla AVM kapasite artış projesinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Konak Pier Kurban Bayramı çalışma saatleri!

Konak Pier, hafta içi her gün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Konak Pier Kurban Bayramı'nda açık mı? İşte Konak Pier Kurban Bayramı çalışma saatleri...

Konak Pier Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Konak Pier AVM , hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Konak Pier Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Konak Pier AVM bayramda kaça kadar açık?

Konak Pier AVM bayramda açık mı?

Konak Pier AVM , hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Konak Pier AVM bayramda açık mı? Konak Pier AVM bayramda kaça kadar açık?

İzmir Kordon'da bina düzenleme projesi başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki binaların sahile bakan cephelerinde görüntü kirliliğini önleyecek projeye start verdi.

Konak ve Avni Akyol parklarının yerine AVM mi yapılacak?

1999 yılındaki depremde evleri yıkılan binlerce Düzcelinin sığındığı Konak ve Avni Akyol parkları AKP'li Düzce Belediyesi tarafından borçlarına karşılık Hazine'ye devredildi. AVM tehlikesiyle karşı karşıya bulunan parklarla ilgili karar önümüzdeki günler

Konak Pier'in imar değişikliği İzmirlileri isyan ettirdi!

İzmir'in tarih kokan yapılarından Konak Pier önce AVM oldu. Eyfel Kulesi'nin mimarı tarafından dizayn edilen alan şimdi de üzerindeki binalara iki-üç kat çıkılmasıyla bütün özgünlüğünü yitirdi. İmar değişikliğine İzmir halkı isyan etti...

İzmirdeniz Projesi'nde sıra Bostanlı Deresi’nde!

Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen, Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor.

İzmir'de ahşap kent mobilyaları söküldü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2 milyon 138 bin liraya ihale ettiği Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Pasaport ile Konak Pier arasındaki 4 küçük meydana konulan kent mobilyaları daha 1 yıl geçmeden kullanılamaz hale gelince yerlerinden söküldü.

İzmir Park AVM'de hangi markalar var?

İzmir Park AVM'de hangi markalar var? Konak'ta açılan İzmir Park Alışveriş Merkezi içerisinde hangi mağazalar yer alıyor? Bu yıl hizmete açılan İzmir Park AVM'deki mağazaların listesi...

İzmir Pasaport-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridi düzenlendi!

40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Pasaport, Konak Pier-Karataş ve Üçkuyular-Göztepe İskele arasındaki sahil şeridini düzenledi

Salih Zeki Pekin: Konak Pier eskisinden daha güzel olacak!

İzmir'in en eski tarihi yapılarından biri olan Konak Pier'in tadilat çalışmaları sırasında harabeyi andıran hale dönüşmesine tadilat ve restorasyon işlemlerini işveren İZMER şirketi ve işi alan MATU Mimarlık yetkililerinden yanıt geldi.

Konak Pier'deki tadilat çalışmaları devam ediyor!

İzmir'in tarihi yapılarından Konak Pier'deki tadilat çalışmaları görenleri hayrete düşürdü. Yıllara meydan okuyan binanın duvarları iş makineleri ile yıkıldı ve yapının tarihi bütünlüğü ortadan kalktı.

Konak Pier AVM açılış Haberi

Konak Pier AVM açılış

Eyfel Kulesi'ni mimarı Gustave Eiffel tarafından 160 yıl önce iskeleti yapılan ve alışveriş merkezi olarak yeniden düzenlenerek 18 Ekim 2002'de hizmete açılan Konak Pier'de 12 yıl boyunca süren ruhsat sorunu nedeniyle 15 mağaza ve 1 restoran kapandı. 


Ruhsat problemi 12 yıl soma çözüme kavuşturulmasına rağmen mağazalarım kapatarak AVM'yi terk eden firmalar, bir daha geri gelmedi. Kapanan mağazalar nedeniyle Konak Pier adeta hayalet AVM'ye dönüştü. 


Konak Pier'in işletme hakkı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 1996 yılında İZMER AŞ'ye verildi. 100 milyon TL masrafla restore edilen Konak Pier'de 47 dükkan açıldı. 

Konak Pier faaliyete başlamasına rağmen imar planlarına bakanlıktan onay gelmemesi üzerine işletmeler, Konak Belediyesi'nden ruhsat alamadı. Belediye de Konak Pier'i mühürledi. 


2003 yılında ruhsatsız olmasına rağmen yeniden açılan Konak Pier ile ilgili Konak Belediyesi'ne 2013...