17 / 05 / 2024

Konak Tramvayının yeni güzergahı

Konak Tramvayının yeni güzergahı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvayı projesinde Üçkuyular-Konak arası güzergâhında ilk projeye geri dönecek. Mithatpaşa Caddesi'ne alınan güzergâhın yeniden Sahil Bulvarı'na alınması için proje hazırlıkları tamamlandı.

Jeff Bezos, Kaliforniya'da 165 milyon dolara konak satın aldı!

Dünyanın en büyük alışveriş sitesinden olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Kaliforniya Beverly Hills'te 165 milyon dolara yeni bir konak satın aldı. Bezos, tüm zamanların en pahalı ev satış rekorunu kırdı.

Konak Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Konak Tramvayı, minimum hızda gerçekleştirdiği ilk gabari test sürüşünü İzmirlilerin alkışları arasında başarıyla tamamlayarak sosyal medyada gündem oldu.

Konak Tramvayı’nda son etaplar geçiliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Konak Tramvayı'nın hat imalatlarındaki son etaplardan biri daha geçiliyor. 15 Kasım Çarşamba gününden itibaren eski Vergi Dairesi’nden Üçkuyular İskelesi Kavşağı yönüne yapılan  ulaşım "tek taraflı" olarak trafiğe kapatılacak. 

Konak Tramvayı Üçkuyular’a bağlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalat çalışmaları kapsamında 3 Ekim Salı gününden itibaren hattın Üçkuyular bağlantısına başlanacak.

Konak Tramvayı'nın inşaat çalışmalarında son durum!

İzmir'de hayata geçirilen Konak Tramvayı'nın hat imalatları kapsamında bu hafta sonu Cumhuriyet Bulvarı ile Gazi Bulvarı arasındaki bağlantı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Konak Tramvayı için çalışmalar devam ediyor!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi. İki etap halinde yapılacak hat döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Konak Tramvayı inşaat çalışmalarında son durum!

Çalışmaların hız kesmediği Konak Tramvayı'nın imalat çalışmalarında sıra Şair Eşref Bulvarı ile Gazi Bulvarı'nı birbirine bağlayan kavşağa geldi.

Konak tramvayında yeni etaba geçiliyor!

Konak Tramvayının imalat çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Eylül Cuma gününden itibaren yeni bir etaba daha başlıyor.

Konak Tramvayı Gazi Bulvarı çalışmaları 18 Eylül'de tamamlanacak!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmaları kapsamında bir kritik eşik daha aşılıyor. Şehitler Caddesi güzergahında yer alan Meles deresi üzerindeki karayolu köprüsünün inşaatı tamamlanıyor.

Konak Tramvayı'nda son durum!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Belediye bu kapsamda hat imalatlarının tamamlandığı Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı yeni bir çehreye kavuşturuyor.

Karşıyaka ve Konak tramvayının güzergahı netleşti!

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ihale öncesi ve inşaat sürecinde çeşitli revizyonlara uğrayan Karşıyaka ve Konak tramvayının son güzergahı açıkladı.

Konak tramvayının çalışmaları hızlandı!

Konak ve Karşıyaka tramvaylarının yapım çalışmalarında da vites yükseltecek. Konak hattında Şehitler Caddesi'ndeki hat imalatları 20 Haziran Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

Ankara'nın yeni alışveriş konsepti Moda Sokağı!

Ankara’nın yeni alışveriş konsepti “Moda Sokağı”, Kızılay’da 76 metre yüksekliğindeki 24 katlı ünlü gökdelenin altında açıldı.

Konak Tramvayının yeni güzergahı Haberi

Konak Tramvayının yeni güzergahı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak tramvayı projesinde Üçkuyular-Konak arası güzergâhında ilk projeye geri dönecek. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Mithatpaşa Caddesi'ne alınan güzergâhın yeniden Sahil Bulvarı'na alınması için proje hazırlıkları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu son kararı verdikten sonra, geciken çalışmalar başlayacak.


Konak tramvayında meslek odalarının önerileri doğrultusunda ihale öncesi Şair Eşref Bulvarı'ndan geçen güzergâhta tramvay hattını dut ağaçlarının kesilmesine yol açacak orta refüjden kaldırarak mevcut taşıt yoluna kaydıran Büyükşehir Belediyesi, ihale sonrası ise yine meslek odalarının önerileri, yeşil alan üzerinden gitmesine tepkiler ve otoparkların azalacak olması nedeniyle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı yeşil alanından geçecek güzergâhı Mithatpaşa Caddesi'ne almaya karar vermişti. Mithatpaşa Caddesi'nden geçmesi planlanan güzergâhta ortaya çıkan sorunlardan dolayı değişiklik gündeme geldi. Özellikle caddenin altından geçen su, elektrik, doğalgaz ve...