01 / 05 / 2024

Konak Tünelleri geçişi

Konak Tünelleri geçişi

Açılışını 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Konak Tünelleri, kent trafiğini rahatlattı. Tünellerden bir ay gibi kısa sürede beklenenin üzerinde araç geçtiği öğrenildi.

Tarihi rekor! Avrasya Tüneli'nden 7 yılda 123 milyon geçiş yapıldı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'nden 7 yılda toplam 123 milyon geçiş yapıldığı belirtildi. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

İzmir Körfez Geçişi'nin etüt projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada,  "İzmir Körfez Geçişi projemizin etüt projesini tamamladık, imar planı çalışmaları sürüyor." dedi...

Sabuncubeli Tünelleri açılış için gün sayıyor!

Sabuncubeli Tünelleri'nde çalışan tek kadın olan ve kalite kontrol şefliği yapan 8 aylık hamile olan Esra Altın Soylu, hem kızının doğumunu hem de tünellerin hizmete girmesini heyecanla bekliyor 

Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişler yıl sonunda başlayacak!

İnşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Ovit Tüneli'nde tek tüpten geçişlerin yıl sonunda başlaması bekleniyor.

İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım, İzmirlilere toplu taşıma müjdesi verdi. Başbakan Yıldırım, "İzmir’in 'Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. İzmir’e bir gerdanlık takacağız" dedi. Yıldırım ayrıca, Ankara-İzmir arasına hızlı tren yapacaklarını ve ulaşımın 3,5 saate düşeceğini söyledi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin planı değişti!

Maçka Parkı’ndan geçeceği söylenen Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin girişi değişti. İmar planı değişen tünel projesi için teklif, Ulaşım Komisyonu’na devredildi.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri için iptal kampanyası!

Maçka Parkı’nda inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri projesinin Ortaköy Vadisi'ne zarar vereceği söyleniyor. Tünel projesinin iptali için imza kampanyası başlatıldı.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti internetten ödenebilecek!

Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler geçiş ücretini www.avrasyatuneli.com adresinden kolayca ödeyebilecek.

Konak Tünelleri geçişi Haberi

Konak Tünelleri geçişi

İzmir'de, Yeşildere ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan gelip Konak'ta yoğunlaşan trafiği azaltmak için yapılan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hizmete açtığı Konak Tüneli'nde, bir aylık sürenin ardından, beklenenin üzerinde araç geçtiği bildirildi. Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, tünelden günde geçen araç sayısının 22 binlere çıktığını açıkladı. Kent trafiğinin en yoğun olduğu bölge olan Alsancak, Basmane, Çankaya semtlerinin bu sorununu çözmek için yapımına başlanan Konak Tüneli, yaklaşık 2.5 yılda bitirilerek geçen 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıldı. Tünelden ilk olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu, direksiyonuna geçtiği makam aracıyla geçti. Gidiş geliş şeklinde 1674 metre uzunluğunda olan Konak Tüneli'nin, yapım maliyetinin 170 milyon lira olduğu, ancak çevre düzenlemesi, kamulaştırma, yol bağlantılarıyla toplam da 220 milyon liraya mal olduğu açıklandı. Kent merkezinde önemli bir...