04 / 05 / 2024

Konaklama sektörüne ayrılan Bütçe

Konaklama sektörüne ayrılan Bütçe

Konaklama sektörü, ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı. Sabit yatırımın yüzde 36'sı Antalya için planlandı.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Fatih Erdoğan: İnşaat sektörüne sahip çıkılmalı!

Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesindeki ofisler bugün gerçekleştirilen toplantıyla satışa sunuldu. Yapılan toplantıda konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada inşaat sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor!

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, devlet destekleriyle başlatılan ve süresi uzatılan tapu ve KDV indirimi hakkında konuştu. Nemli, ''Devlet destekleri inşaat sektörüne nefes aldırıyor'' dedi.

FLO, inşaat sektörüne adım atıyor!

1960 yılında Ahmet Ziylan tarafından küçük bir atölyede temelleri atılan FLO Mağazacılık bugün, inşaat sektörüne adım atıyor. İşte yeni şirketin detayları...

Konut sektörüne destek satışlara olumlu yansıyacak!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, İstanbul'da sembol niteliğinde yeni konut projeleri gerçekleştireceklerini açıkladı. Son, yapılan düzenlemelerin yapılan düzenlemelerin ve konut sektörüne desteğin olumlu yansıyacağını söyledi.

BDDK'dan enerji sektörüne yeni sözleşme!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu enerji sektörüne yönelik kredilere ilişkin yıl sonuna kadar uygulanacak hükümleri belirledi.Söz konusu maddeye göre, bankalarca enerji sektörü için kullandırılan ve ikinci grupta sınıflandırılan kredi ile diğer alacaklar, iki defayla sınırlı olmak üzere yeni

İnşaat sektörüne 10 maddelik çözüm önerisi!

Sabah Gazetesi'nin geniş katılımlı toplantılarına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi üst düzey yöneticiler inşaat sektörüne çözüm önerileri sundu.

İnşaat sektöründe kullanılan kredi tutarı yüzde 31,8 arttı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Aralık 2014 döneminde 85 milyar lira düzeyinde olan inşaat sektörüne kullandırılan kredi tutarının Aralık 2015 itibarıyla yüzde 31,8 artışla 112 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Perlit madeni inşaat sektörüne damgasını vuracak!

Son yıllarda yalıtım malzemelerinde yaygın olarak kullanılan perlit madeni, inşaat sektörüne damgasını vurdu. Bina yapımında şap ve sıvada kullanılan perlit madeni ile binalar yapım aşamasındayken izole ediliyor.

Tan Oral yeni kitabıyla inşaat sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıyor!

Tan Oral, Türk Ytong A.Ş.’nin katkılarıyla yayın dünyasına kazandırılan kitabı Başımı Sokacak Bir Yerim Olsun Yeter ile inşaat sektörüne önemli bir bakış açısı kazandırırken mizahın gücünden yararlanıyor.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Konaklama sektörüne ayrılan Bütçe Haberi

Konaklama sektörüne ayrılan Bütçe

Ekonomi Bakanlığı, konaklama sektörüne ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği verdi. 


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.  


Öte yandan, yeni tesisler tamamlandığında 22 bin 742 yeni yatak faaliyete geçecek. Bu yatakların yüzde 36'sı Antalya'da, yüzde 14'ü Aydın'da, yüzde 13,1'i de İstanbul'da yapılacak. 


94 projenin sabit yatırımı 1,32 milyar lirayı bulurken, bu yatırımların yüzde 36,4'ü Antalya'da, yüzde 16,6'sı İstanbul ve yüzde 10,9'u Aydın için...