09 / 05 / 2024

kont sektörü 2018

kont sektörü 2018

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, sektördeki son durumu değerlendirdi. Konut sektöründe olağanüstü bir durgunluk olmadığını vurgulayan Yetgin, ''Türkiye'de konuta talep bitmez" şeklinde konuştu.

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

Konut sektörünün 2021 karnesi!

Türkiye’nin inşaat ve gayrimenkul sektörü, 2018 yılından beri kur şoklarına ve son dönemde küresel yüksek enflasyonun ağır maliyet baskısına karşın, ülkemizin ihtiyacı olan bütün gayrimenkul türlerinde üretimi sürdürüyor. Sektörün önde gelen isimleri emlak piyasasını değerlendirdi.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

Gayrimenkul sektörü Çinlilerin radarında!

Gayrimenkul ve inşaat sektöründe 2018'de başlayan yabancı yatırımcı hareketliliğinde son dönemde Çinli yatırımcıların akını bekleniyor. 

Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

Türkiye genelinde konut satışları 2018 yazında gerilemeye başlamış, bir yıl boyunca bu gerileme sürmüştü. Ağustos’tan sonra satışlar tekrar yükselmiş, bu yılın başında baz etkisinin de desteğiyle ciddi bir artış yakalamıştı. Peki Kovid-19 sonrası konut sektörü canlanacak mı?

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu ekim ayında 2018 sonuna kıyasla 16,3 milyar dolar azaldı.

Bankacılık sektörü son 3 yılın en düşük seviyesinde!

Bankacılık sektörünün karı, bu yılın 9 ayında 2018'in aynı dönemine göre yüzde 12,5 düşerek 36 milyar 152 milyon TL ile son 3 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

İnşaat sektöründe canlanmanın ilk sinyalleri alındı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından “Hazır Beton Endeksi” 2019 Eylül Ayı Raporu’nu açıklandı. İnşaat sektöründe 2018 Eylül’e göre bir canlılık söz konusu…

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Gayrimenkul sektöründe 2019'da bizi neler bekliyor?

Uzun yıllardır gayrimenkul sektöründe hizmet veren Gayrimenkul Danışması Sühran Aras 2018 yılı  ve 2019 yılının ilk çeyreğini değerlendirdi.

kont sektörü 2018 Haberi

kont sektörü 2018

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, 11 gün önce başlayan yeni konut kampanyasını, inşaat-sanayi tartışmasını ve sektörün geleceğini değerlendirdi. İşte, Habertürk'ten Naime Sert'in röportajı...

Gayrimenkul sektörün durgunluktan kurtulması için Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle 29 Ağustos'ta yeni bir kampanya düzenlendi. 31 Ekim'de sona erecek kampanyada gelinen son nokta ne?

Sektörde olağanüstü bir durgunluk yok. İlk 6 aylık performans geçen yılın aynı dönemiyle başa baş. Öte yandan kampanyaya ilgi yoğun. İlk günden itibaren satış ofisleri ve call center'larda ciddi bir hareketlilik oldu.GYODER olarak, kampanyada, 21 üyemizin toplam 77 projesiyle yer alıyoruz. 

Önceki kampanyalarda bankalar da yer almıştı ancak bu kez yoklar. Neden? Bu durum kampanyayı nasıl etkiliyor?

İdeal olan bu finansmanın finansal kuruluşlar tarafından yapılması. Ancak 15 Mayıs'tan...