16 / 07 / 2024

kontrat nasıl yapılır

kontrat nasıl yapılır

Kiralama işleminde ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan, taşınmaz ile ilgili bilgilerin yer aldığı ve resmi bir nitelik taşıyan belgeye kira kontratı deniyor. Peki, kontrat nasıl hazırlanır?

Kira kontratı nasıl hazırlanır 2024? Bu detaya dikkat!

Ev sahibi ve kiracı tartışmaları hız kesmeden devam ederken, pek çok kişi de kira kontratı hazırlarken nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır 2024? İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

Kiracıyla kontrat nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi, anlaşma sağladığı kiracı ile kontrat imzalıyor. Bu kontrat noter huzurunda yapılabildiği gibi bir şahit huzurunda da imzalanabiliyor. Peki, kiracıyla kontrat nasıl yapılır?

Kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira kontratı nasıl yazılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira kontratı hazırlanıyor. Kira kontratı, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, kira kontratı nasıl yazılır? İşte kontrat örneği..

Kira kontratı artışı nasıl yapılır?

Kira kontratı genellikle belli bir süreliğine yapılıyor. Bu sürenin uzaması halinde, sürenin uzadığı her kira dönemi için kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kira kontratı artışı nasıl yapılır?

Kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Kira sözleşmesinin kiracı ya da ev sahibi tarafından fesh edilebilmesi için tarafların haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki, kira kontratı nasıl feshedilebilir?

Dükkan kira kontratı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira kontratı imzalanıyor. Peki, bir dükkan kiraladığınızı düşünelim. Kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira kontratı nasıl yapılır? İşte kontrat örneği...

Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona ermiş oluyor. Peki, kira kontrat feshi nedenleri nelerdir? Kira kontratı nasıl feshedilir?

Kira kontratı nasıl sona erer?

Kira kontratının sona ermesi için tarafların kanunda belirtilen süre ve durumlarda bildirimde bulunması gerekiyor. Ancak bu halde kira kontratı sonlandırılabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl sona erer?

Kira kontratı feshi nasıl yapılır?

Kira kontratının feshedilmesi için Borçlar Kanununda belirtilen haklı nedenlerin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, kira kontratı feshi nasıl yapılır? Kiracı tahliyesi için haklı gerekçeler nelerdir?

Kira kontratı nasıl hazırlanır?

Hem ev sahibi hem kiracı açısından yazılı kira kontratı yapılması büyük bir önem taşımaktadır.Peki kira kontratı nasıl hazırlanır?Kira kontratında mutlaka bulunması gereken maddeler nelerdir?

kontrat nasıl yapılır Haberi

kontrat nasıl yapılır

Kontrat nasıl hazırlanır?

Kiralama işleminin konusu olan taşınmaz ile ilgili olarak ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan ve resmi bir nitelik taşıyan sözleşmeye kira kontratı olarak ifade ediliyor.


Ev sahibi ile kiracı arasında yazılı olarak hazırlanan kira kontratı ev sahibi içinde kiracı için de önemli bir belge olarak karşımıza çıkıyor.  Kira kontratlarının özel bir şekli bulunmuyor. Tarafların taleplerine göre kira kontratı düzenlenebiliyor.


Kira artış oranında yasal zorunluluk olan Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre bir fiyat artışı belirlenmesi önem teşkil ediyor. Evdeki bütün demirbaşlar kiralayan tarafından kontratta açıkça belirtilmiş olması gerekiyor.  Ayrıca çalışır olup olmadığına da dikkat edilmesi kiracı için önemli oluyor.


Ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kontratın, doğru eksiksiz ve net bilgilerle doldurulması gerekiyor. Kira kontratında dairenin özellikleri, kira bedeli, kira kullanım...