15 / 05 / 2024

kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır

kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır

Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, sözlü olarak yapılan kiralamalarda siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Yüksek ev kirası çiftçi emeklisini vurdu! 7 bin TL maaş alıyorum, 10 bin TL kira istiyorlar!

Emekli maaşıyla geçinen Yılmaz ailesi, 2 bin TL'lik ev kirasını 8 bin TL'ye çıkmasını kabul edemeyince ev sahibi tebligat gönderdi. Tebligatın geldiği sürede evde olmayan kiracı itiraz sürecini kaçırdı ve evinden oldu. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Kiracılarından daha fazla kira bedeli almak isteyen konut sahipleri, mülklerini akrabalarına ya da üçüncü şahıslara devredip kontrat yenilemeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, konutun bir başkasına devredilmesinin tahliye nedeni olamayacağını ifade ediyor.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar senelik yaptıkları, kira sözleşmesine dair bazı detayları merak etmektedir. İşte kira kontratına dair araştırılanlar!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Ev satılınca kiracı çıkmak zorunda mı? Ev kira kontratı kaç yıl geçerli?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bilmesi gereken birtakım hususlar vardır. İşte o hususlara dair merak edilen detaylar!

kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır Haberi

kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır

Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kira, bir taşınmaz malın kiracıya belli bir bedel karşılığında bırakılması neticesinde söz konusu oluyor. Kira anlaşması yazılı bir şekilde yapılabildiği gibi sözlü bir şekilde de yapılabiliyor.


Ancak ileride yaşanabilecek sorunlara önlem olarak, sözleşmenin yazılı olarak yapılması ispat açısından daha çok tercih ediliyor.


Kontratsız, sözlü sözleşmeler genellikle akrabalık ilişkisi olan sözleşme imzalamaya gerek duyulmayan durumalarda yapılıyor. Ancak sözlü kira sözleşmesinin akraba ile yapılması hiçbir sorun yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.


Özellikle tahliye sırasında, taşınmaz mal sahibi kiracısını çıkarmada zorluk yaşayabiliyor. Peki, siz de "Kontratı olmayan kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kontratı olmayan kiracı tahliyesi..

Kontratı olmayan kiracının tahliye edilebilmesi için, kira bedelini ve kira dönemini kanıtlayacak belgelere sahip olunması gerekiyor.


Paranın ödendiğine veya kiranın başladığına dair herhangi bir yere atılan bir imza...